ZETApress

hírportál

Kint is nyert a Vidi

A MOL Fehérvár 2:1-re nyert a moldovai Petrocub Hincesti vendégeként a Konferencia-liga selejtező 3. forduló tegnap esti visszavágóján, így kettős győzelemmel, 7:1-s összesítéssel jutott tovább. Gólszerzők: Sandu (34. – 11-esből), illetve Zivzivadze (31., 40.), sárga lap: Jardan (9.), Cotogoi (55.), Fedorov (89.), illetve Pokorny (33.).

A fehérváriak ellenfele a selejtezők utolsó, 4. fordulójában az 1. FC Köln lesz, az odavágót 18-án csütörtökön Németországban, a visszavágót pedig egy héttel később Fehérváron rendezik. A győztes ősszel a csoportkörben játszhat. Zivzivadze kiváló formában várja a Köln elleni párharcot, a grúz center minden kupameccsen betalált eddig a szezonban, négy találkozó után öt találatnál tart.

Hazai győzelme ellenére kiesett a Kisvárda

A Kisvárda 2548 néző előtt 2:0-s I. félidő után 2:1-re legyőzte a Molde csapatát a Konferencia-liga-selejtező 3. forduló tegnap esti visszavágóján, de múlt csütörtöki 3:0-s veresége okán 4:2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Sárga lap: Camaj (46.), Asani (49.), Hej (58.), illetve Breivik (59.), Zekhnini (90+1.)

A nemzetközi kupasorozatokban újonc észak-alföldi csapat az észak-macedón Jasir Asani duplájával a szünetig egygólosra csökkentette az idegenben összeszedett hátrányát, de a II. félidő 69. percében a norvégok Sivert Mannsverk találatával eldöntötték a párharcot. A Molde ellenfele az osztrák Wolfsberger AC lesz a főtáblára jutásért. A norvégek – ha nehezen is – de érvényesítették a papírformát, a Kisvárda pedig emelt fővel fejezte be története első nemzetközi kupaszereplését.

Elhalasztott mérkőzések

Mivel a Fradi kedden átesett az Európa-ligába és 18-án ő is pályára lép, a jövő hétvégére kiírt Fehérvár-Újpest és Paks-FTC mérkőzéseket elhalasztották az NB I 4. fordulóban. Mivel a Kisvárda továbbjutására az idegenbeli vereségük miatt nem láttak esély, a jövő vasárnapi ZTE-Kisvárda összecsapás elhalasztása fel sem merült az OTP Bank Ligában.

Szóljon hozzá!