ZETApress

hírportál

Üllői úti kudarc

Vereségével átkerült a Fradi az Európa-ligába. Bajnokunk hazai pályán 3:1-re kikapott az azeri Qarabagtól a BL-selejtező 3. forduló tegnap esti visszavágóján, így 4:2-es összesítéssel alulmaradt a párharcban. A hétfői bizakodásokról idekattintva olvashatunk.

Az azeri bajnok már a 7. percben vezetést szerzett a francia Abdellah Zoubir góljával, majd a II. félidőben az elefántcsont-parti Ibrahima Wadji 54. és 78. perc-beli duplájával tette magabiztossá az előnyt. A zöld-fehérek becsületgólját a mali Adama Traore lőtte a 86. percben.

Elméletben készen álltunk mindenre, sajnos a gyakorlatban ez nem volt így. Hasonló volt a Slovan ellen is a helyzet, ezúttal sem jól szálltunk be a meccsbe – kezdte értékelését a tréner a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Szerintem ezen az estén nem szedhető külön a csapat védelemre, középpályára vagy támadószekcióra hibák szempontjából, hiszen kedd este sokszor a védelem tartotta meccsben a csapatot. Sok felesleges labdavesztést követtünk el, ami teret engedett az ellenfél támadásainak. Ez ma egy BL-selejtező volt, amit elveszítettünk. Nekem, edzőként érzelmek nélkül kell átgondolnom a történteket. Beszéltünk a fiúkkal a mérkőzést követően, de nyugalomban ki kell elemeznünk a látottakat, hiszen további feladataink vannak. A vereség után jogos a kritika felém és a csapat felé, ez az újságírók dolga, de nekem nem az a dolgom, hogy kritizáljam a játékosokat, hanem hogy megfelelően felkészítsem őket. Nekem, vezetőedzőként is meg kell vizsgálni, hogy mi nem volt elég a Qarabag elleni párharcban. Folytatjuk tovább! – mondta el Sztanyiszlav Csercseszov.

Kudarcával a Fradi átkerült az Európa-liga selejtező utolsó körébe, ahol az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfele, mely kettős győzelemmel, 5:2-es összesítéssel búcsúztatta az észak-macedón Shkupi együttesét. Az odavágót 18-án csütörtökön 20 órakor rendezik az Üllői úton, míg a visszavágóra egy héttel később kerül sor a dublini Tallaght Stadionban. Párharcuk továbbjutója az Európa-liga, míg vesztese a Konferencia-liga csoportkörében folytathatja ősszel a szereplést.

Szóljon hozzá!