ZETApress

hírportál

Borsodi Vágtagyőztesek

Megvannak a Borsodi Vágta győztes települései és lovasai. Tegnap 10. alkalommal rendezett Előfutamot Hernádkak-Belegrádon a térség, ahol sokféle színes kísérőprogrammal is készültek az érdeklődőknek a szervezők. A budapesti döntőbe három-három felnőtt lovas és kicsihuszár jutott tovább.

A látogatókat többek közt csikós és puszta ötös bemutató, a Győri Ördöglovasok produkciója, fűnyíró traktor verseny, a gyerekeket bábszínház, népi játszó, lufihajtogató, bungee trambulin és meseiroda várta. A korábbi hőség is mérséklődött vasárnapra, így tökéletes időben álltak a rajthoz a települések lovasai – tudatta Jakab-Sas Gabriella sajtófőnök. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A futamok rendkívül izgalmason alakultak: a felnőttek között Földes Bence futott be elsőként a célba Nagyhalász képviselőjeként, Messina nevű lován. A 2. helyet Hatvanból Vaka István érdemelte ki Tenkes hátán, harmadikként pedig Szebellédi Andrea állhatott fel a dobogóra Tiszaladányból. A kicsihuszároknál 1. helyen a váci Cziráky Zsombor, 2. helyen Simon Bori Bőcsről, míg harmadikként Tátrai Gréta Boglárka Kakucs képviseletében került be a döntőbe és lehet október 1-2-án a Hősök terén. Gratulálunk nekik! Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Szóljon hozzá!