ZETApress

hírportál

Hazai győzelmek

Abonyi lovas nyerte az Abonyi Vágtát. Augusztus 6-án szombaton rendezték meg az elsőt az Abonyi Parkerdőben és a mellette lévő Vágta Téren. A nagyszabású rendezvényt és a futamokat a meleg idő ellenére több ezren szurkolták végig a helyszínen, amelyek végén eldőlt, kik képviselhetik településüket az október 1-2-ai döntőn.

A kicsihuszár és felnőtt versenyek mellett kocsitoló verseny, csikós és pusztaötös bemutató, kombinált fogathajtó verseny és különböző zenés programok, koncertek, kirakodóvásár, főzőverseny, valamint pónilovaglás és bábszínház várta a kicsiket és nagyokat. A szombati nap zárásaként Geszti Péter lépett fel Best of Geszti című műsorával. Az esemény elképesztően sok látogatót vonzott: több ezren gyűltek össze, hogy láthassák az izgalmas Nemzeti Vágta Előfutamokat és szurkoljanak kedvenceiknek.

A felnőtt versenyzők közül végül négyen jutottak az október 1-2-ai döntőbe. A Hősök terén már biztosan ott lesz az 1. helyen célba érő abonyi Zboray Viktória Vicces nyergében, a 2. Farkas Ábel és Tip-Top Nyárádszeredát képviselve, a 3. befutó Vámos Mercédesz és Déva Jutka nevű lova Mezőberényből, és a 4. helyen végző Krupiczáné Mucsi Enikő Kocsér színeiben – tudatta Jakab-Sas Gabriella sajtófőnök. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A kicsihuszárok is szoros versenyben mérték össze tudásukat. Közülük elsőként a felsőpakonyi Nagy Regina jutott a fináléba BT Silver Moon nyergében, 2. helyen Vozár Vilma és Puszta ért célba Göd képviseletében, harmadikként pedig a fülöpszállási Látos Lili és Charlie végzett.

Itt került sor a Jótékonysági Sztárfutam első edzőversenyére is – ez alkalommal a mezőny három lovasa: Széchenyi Krisztián táncművész, valamint Bács Péter és Krajnik Balogh Gábor színművészek pattantak nyeregbe. Közülük végül Bács Péter bizonyult a leggyorsabbnak, megnyerve ezzel a futamot. A színész egyébként a tavalyi Hősök terei döntőben is győzedelmeskedett a táncművész előtt. A kocsitoló versenyben is hazai siker született, Abony csapata bizonyult a legjobbnak. Gratulálunk a továbbjutóknak, nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Szóljon hozzá!