ZETApress

hírportál

44 magyar indul Fehérváron

Az eddigi legtöbb magyar versenyző indul Fehérváron. Soha annyi magyar indulója nem volt a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjnak, mint idén, ami azt jelzi, hogy egyre többen képesek erős nemzetközi versenyen helytállni – mondta a Szervezőbizottság elnöke a holnapi versenyt megelőző délutáni sajtótájékoztatón.

Deutsch Péter elmondta, hogy az idei lesz a 12. alkalom, amikor megrendezik a viadalt és a 9. alkalom, amikor Székesfehérvár lesz a házigazda. Megjegyezte, hogy ez lesz az utolsó fehérvári verseny, de a várossal az együttműködést folytatni szeretnék, ám az még nem tisztázott, milyen keretek között teszik ezt. Közölte, hogy egy héttel ezelőtt eladták az összes jegyet, ami azt jelzi, hogy a minőségi atlétikára sokan kíváncsiak Magyarországon.

Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója megemlítette, hogy hazánk történetének legnagyobb sportdiplomatájára emlékeznek a versennyel, és teszik ezt ezúttal is fantasztikus mezőnnyel. Úgy vélte, a mezőny erősségét jelzi, hogy a jelenkor első számú férfi és női atlétája, a svéd rúdugró, Armand Duplantis és a női 400 méteres gátfutás világcsúcstartója, Sydney McLaughlin is versenyez Fehérváron. Szólt arról is, hogy férfi 100 méteren nincs olyan külföldi induló, akinek idén ne lenne 10 másodperc alatti, a női 100 méteren pedig nincs olyan induló, akinek ne lenne 11 másodperc alatti ideje. Megerősítette, hogy most indul a legtöbb magyar az erős mezőnyben, hiszen kétszer többen lesznek, mint a korábbi években: összesen 44 magyar atléta startol.

Cser-Palkovics András polgármester nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy megyei jogú városa a Gyulai Memorial házigazdája lehetett hosszú évekig. Ez lesz az utolsó viadal Székesfehérváron, amely fantasztikus mezőnnyel várja a nézőket! – ígérte meg. A verseny élőben követhető az M4 Sporton.

Szóljon hozzá!