ZETApress

hírportál

Bronzokért küzdhetünk

A mai zárónapon is lehet magyar dobogós. További magyar érmekkel végződhet a 11. Világjátékok. Két muaythai-os lehet dobogós. Magyarország 11 arannyal, 7-7 ezüsttel és bronzzal az 5. helyen várja a játékok utolsó, 10. versenynapját – tudatta a Világjátékok Magyar Sajtócsapat. A pénteki 8. napról idekattintva olvashatunk.

A Világjátékok zárónapján két magyar érdekeltségű bronzmeccset rendeznek a muayhai-osoknál. Az Egyesült államokbeli Birminghamben zajló multisport versenyen tegnap a férfi 67 kilós Spéth Norbert és a női 60 kilós Sándorfi Ajsa is kikapott az elődöntőben.

Spéth Norbert vitatott bírói döntéssel maradt alul, és mivel a Világjátékokon ebben a sportágban nem lehet óvni, így végül készülhet a bronzmérkőzésre. A magyar világbajnoki ezüstérmes kiválóság ellenfele az elődöntőben a súlycsoport thai világbajnoka, Anueng Khatthamarasri volt. – Magyarázkodni nem szeretnék, ilyen a sport. Szerencsére van még egy mérkőzésem, ez a bronzmeccs lesz, és igyekszem arra fókuszálni! – összegzett tömören Norbi.

Sándorfi Ajsa jól kezdett az amerikai Charlsey Maner ellen, de az elődöntő végére a hazai közönség előtt küzdő thaibokszos átvette az irányítást, és nyert. – Nem tudtam úgy irányítani a mérkőzést, ahogy szerettem volna, amerikai ellenfelem a maga javára tudta fordítani az elődöntőt. A bronzmeccsen egy angol lány ellen küzdök majd – mondta Ajsa.

A ju-jitsu openben az első helyen kiemelt Tereza Cordeiro de Souza a földharc kategóriában az 5. helyet szerezte meg, miután a negyedöntőt elvesztette a későbbi ezüstérmes ukrán Bogdana Golub ellen.

A fallabdás Farkas Balázs két meccset játszott szombaton. A vigaszági elődöntőben előbb a német Yannick Olmort győzte le 3:0-ra, a fináléban aztán az amerikai Cristopher Gordont verte ugyanennyire, mellyel a 17. helyen zárt.

A tájfutóknál Sárközy Zsófia a középtávot teljesítette. A magyar induló az erdei versenyen a 17. helyet szerezte meg.

Szóljon hozzá!