ZETApress

hírportál

Tartjuk a 2. helyünket!

Hazánk a csütörtöki 7. nap után is megtartotta 2. helyét az éremtáblázaton a Birminghamben zajló Világjátékokon. Az Egyesült Államokban versenyző Világjátékok Magyar Csapat tagjai eddig összesen 25 (11 arany-, 7-7 ezüst- és bronz-) érmet szereztek. Az élen továbbra is a németek állnak.

Befejeződtek a küzdelmek a kick-boxosoknál. A 70 kilósoknál Boros Petra végül az 5., az 52 kilós Pálfi Viktória pedig 6. lett. Hazánkat ezúttal egy íjász képviselte a játékokon. Molnár József a csupasz íj (barebow) kategóriában a 10. helyen fejezte be a versenyt.

Az ejtőernyős Verebes Gábor a canopy piloting versenyszámban speed-ben 24., accuracy-ben 23., freestyle-ban 21. distance-ben pedig 24. lett – tudatta a Világjátékok Magyar Sajtócsapat. A szerdai 6. napról idekattintva olvashatunk. Fotóink Freschli József felvételei.

Dr. Mészáros János, a magyar csapat delegáció vezetője szerint várakozáson felül szerepelnek a mieink. – Korábbi nyilatkozataimban már említettem, hogy akár 20 érmet is szerezhetünk Birminghamben, jelenleg 25-nél tartunk. A tagszövetségeink egyre komolyabban gondolják a Világjátékokra való felkészülést, és egyre nagyobb a rangja ennek a multisport versenynek – mondta az NVESZ elnöke. A 11. Világjátékok versenyei vasárnapig tartanak Alabamában.

Szóljon hozzá!