ZETApress

hírportál

Újabb Világjátékok-érmeink

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmünk lett a 2. versenynapon. Továbbra is lendületben a magyar csapat. Az Egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékokon tegnap 1-2-1 érmet szereztek a magyar versenyzők a nem olimpiai sportágak világversenyén – tudatták sajtósaik. Az 1. versenynapról idekattintva olvashatunk.

Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyorsúszás után 100 méteren is győzött. Ugyanebben a számban Varga Krisztina ezüstérmet szerzett, akárcsak Mozsár Alex a 200 méteres felszíni úszásban. Utóbbi számban Bukor Ádám bronzérmes lett.

Mozgalmas időszakon vagyok túl, de ez a Világjátékok kiemelt versenynek számít. Nagyon boldog vagyok, hogy mindkét számban megvédtem a címem. Az meg külön fantasztikus érzés, hogy az aranyak mellett a váltóval ezüstérmesek lettünk – összegzett az uszonyos-úszóversenyek végén az immár négyszeres Világjátékok-győztes klasszis. További uszonyos-úszó pontszerzők: Blaszák Lilla 4., Szabó Anita 5. (mindketten női 400 felszíni), 4×100 méteres férfi felszíni váltó (Mozsár Alex – Hamlin Matthew – Kiss Nándor – Bukor Ádám) 5., Holoda Péter 4., Sincki Ádám 5. (mindketten 50 méteres uszonyos gyors), Suba Sára 7. (100 méteres női felszíni).

Fájó karatés 5. hely

Hárspataki Gábor a 75 kilósok között 5. helyen végzett. Az olimpiai bronzérmes versenyző harmadik meccsén vitatott döntés után kikapott üzbég ellenfelétől. A döntés után óvást nyújtottak be a magyarok, ám az eredmény nem változott. – Nagyon csalódott vagyok. Jól felkészülve érkeztem Birminghambe. Ilyennel még nem találkoztam. Egy dolognak azért nagyon örülök, ez pedig az, hogy Tadissi Martial éremmel térhet haza – mondta Hárspataki Gábor, utalva a másik karatés előző napi sikerére. A súlycsoport eredményhirdetésénél dr. Mészáros János, a magyar csapat delegációvezetője volt az éremátadó. A karateversenyen jelen volt dr. Deutsch Tamás, a MOB alelnöke is, aki tegnap érkezett meg Birminghambe.

Megkezdték a küzdelmeket a szumósok is. Nehézsúlyban Kerstner Róbert 7., könnyűsúlyban Szilágyi Erik pedig 9. helyen zárt. A gyorskorcsolyás Gardi Dominika a tízezer méteres elimináció versenyszámban a 7. helyen fejezte be a szombati napot, az akrobatikus rock and rollosoknál a Bánhidi Dániel – Czetl Fanni kettős Világjátékok-8. helyen végeztek. Két versenynap után a magyarok 4 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzéremmel az éremtáblázat a 6. helyén várják a vasárnapot.

Szóljon hozzá!