ZETApress

hírportál

Athén-termi fogadalom

Esküt tett a 11. Világjátékokra utazó magyar csapat délután a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén-előadótermében. Fotóink Freschli József felvételei.

Letette az esküt az Egyesült államokbeli Világjátékokra utazó magyar csapat. A Birminghamben július 7-én csütörtökön kezdődő nem olimpiai sportágak világversenyén 58 magyar sportoló vesz részt 17 sportágban. A fogadalomtétel szövegét Jakabos Zsuzsanna úszó – aki a játékokon életmentőként indul – és Bali Dániel aerobikos mondta.

Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára hangsúlyozta: hiába lesz a tengerentúlon az esemény, a magyar sporttársadalom egy emberként szurkol a versenyzőknek itthonról is. – Gratulálok minden egyes kvótaszerzőnek, az egyik legkeményebb megmérettetésen túl vannak, hiszen kiérdemelték, hogy Magyarországot képviseljék a játékokon! – mondta az államtitkár.

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke kiemelte, hogy akár rekorddöntés is lehet Birminghamben. – Olyan csapattal utazunk Amerikába, amely esélyes arra, hogy minden idők legjobb Világjátékok-szereplését produkálja – tette hozzá az NVESZ elnöke.

Fábián László főtitkár búcsúztatta a Magyar Olimpiai Bizottság nevében a Világjátékok Magyar Csapatot. – A Nemzeti Versenysport Szövetséggel mindig is kiváló kapcsolatot ápoltunk. Bízunk benne, hogy a magyar versenyzők ezúttal is maradandót alkotnak a Világjátékokon! – mondta a MOB főtitkára.

A Világjátékok története 42 éves múltra tekint vissza. Az első olimpián kívüli sportágak világversenyének, 1981-ben az amerikai Santa Clara adott otthont. Legutóbb 2017-ben a lengyelországi Wroclaw volt a házigazda. Akkor a magyar küldöttség hat arany-, négy-négy ezüst- és bronzéremmel tért haza.

Szóljon hozzá!