ZETApress

hírportál

Rendezvénytechnika a vb-n

A FINA 2022 globális technológiai kivitelezője a Visual Europe Group. Öt év után visszatért Budapestre a FINA által rendezett úszó világbajnokság. Idén februárban állapodott meg a Nemzetközi Úszó Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel, illetve a magyar kormánnyal, hogy 2017 után, idén ismét segítő kezet nyújt Magyarország a világ úszósportjának.

A mindössze bő 3 hónap alatt előkészített, 9 helyszínt érintő eseménysorozat teljes hang-, fény-, vizuál- és szerkezettechnikai kiszolgálását pedig Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb rendezvénytechnikai cége, a Visual Europe Group végzi.

A több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező Visual Europe Group már több hasonló méretű rendezvény előkészítésében és lebonyolításában részt vett technikai partnerként. A mostani alkalommal azonban a teljes hang-, fény-, vizuál- és szerkezettechnikai feladatok mellett a rendezvénytechnikai cég gondoskodik a broadcast-ről, az szükséges IT hálózatokról, mobil építményekről (sátrak, fedések, tornyok), és egyéb infrastruktúráról beleértve a kerítéseket, bútorokat, talajtakarásokat is.

A 2022-es úszó világbajnokságra mintegy 5 vizes sportágban közel 200 ország megközelítőleg 3500 versenyzőjét várják, és további 1500 résztvevővel számolnak a szervezők. A hat verseny helyszín, azaz a Duna Aréna, a margitszigeti Hajós-Széchy medence, a Lupa-tó, Sopron, Szeged, Debrecen mellett a Visual Europe Group biztosítja a feledhetetlen élményt a kisérő rendezvényeken is, azaz a küldöttségek, és több prominens személy számára megrendezésre kerülő gálavacsorán a Szépművészeti Múzeumban, valamint a FINA Extraordinary General Congress-en, amelynek a Puskás Aréna ad otthont, de ők gondoskodnak a fergeteges hangulatról a margitszigeti Kertmoziban kialakításra került Fanzone-ban is. A feladatok professzionális kivitelezésében pedig esetenként akár 200 szakképzett munkatársuk vesz részt.

Nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk egy ilyen fontos, és sokrétű rendezvény lebonyolításában. A 15 éves múltunk során szerzett tapasztalataink segítettek minket abban, hogy a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő alatt sportolóinkhoz, és hazánkhoz méltó színvonalon lássuk el a ránk bízott feladatokat. Hiszünk abban, hogy amennyiben jól végeztük a munkákat az élmény bár a résztvevőkké lesz, de a siker közös! – tájékoztatott Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

A Visual Europe Group Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb rendezvénytechnikai cégeként a jövőben is arra törekszik, hogy szaktudásával, és minőségi eszközparkjával hozzájáruljon színvonalas rendezvények lebonyolításához – tudatták sajtósaik.

Szóljon hozzá!