ZETApress

hírportál

Vágtajegyek októberre

Elindult a jegyvásárlás: októberben jön a 15. Nemzeti Vágta! Különleges programokkal várja a nézőket idén a jubileumát ünneplő rendezvény. Lelátó és VIP jegyek a Jegymester vágtaoldalán elérhetőek. Bővebb információk a programról idekattintva és emide kattintva találhatók.

150 tehetséges gyermek lovas felvonulása, Jótékonysági Sztárfutam és Fogatvágta, ünnepi lovasíjász és díjugrató bemutató, méneshajtás, valamint számos más meglepetés várja idén a Hősök terére látogatókat, október 1-jén és 2-án szombat-vasárnap a 15. jubileumi Nemzeti Vágtán.

A jeles évforduló alkalmából, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel, idén már júniusban indul a jegyértékesítés a Nemzeti Vágta hétvégéjére. Idén a múltidézés, a 15 év legszebb pillanatainak felelevenítése mellett, a jövő lovas generációjáé lesz a főszerep a rendezvényen. Az idei Vágta a gyerekeket, fiatalokat helyezi középpontba, a hagyományaink tovább-örökítését, a lovassportok, a lovaglás népszerűsítését a következő nemzedék számára. Új programelemekkel és régi, népszerű műsorszámokkal is várja a nézőket a 15. Nemzeti Vágta, ahová idén is érdemes lesz ellátogatni. Találkozzunk október első hétvégéjén a budapesti Hősök terén!

Izgalmas futamok voltak a VI. Felvidéki Vágtán

Június 25-én szombaton sok-sok érdeklődő szurkolta végig a VI. Felvidéki Vágtát Dunaszerdahelyen, amelynek végén eldőlt, kik képviselhetik településüket az október 1-2-i Nemzeti Vágta döntőjében – tudatták sajtósaik. Az előző hétvégi székelyföldi harmadik Elővágtáról idekattintva olvashatunk.

A sikabonyi reptér mellett rendezték meg a negyedik Elővágtát, ahol a futamok mellett színes programokkal várták az érdeklődőket. A megnyitó ünnepséget a felnőtt előfutamok követték, majd a legfiatalabb lovasok is összemérhették tudásukat a Kicsihuszár Vágtán. Az autentikus lovas hangulatról többek között a Hagyományőrző Lovas Betyárok műsora, a Csalló Néptáncegyüttes, és a Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Egyesület tagjai gondoskodtak. A nap folyamán a Kézművesek Udvara és számos koncert, zenei program is szórakoztatta a közönséget.

A Felvidéki Vágta várva várt esti döntőjén kiderült, hogy kik jutottak be a budapesti fináléba. Az 1. helyet Mucska Gergő szerezte meg Marokkó hátán, Tallós település képviseletében. Másodikként az dunaszerdahelyi Egri Árpád futott be Kalifa nyergében, 3. a pozsonyeperjesi Alföldy Lilla lett, Pletykás nevű lovával, így velük biztosan találkozhatunk a fővárosi döntőben.

A Kicsihuszárok versenyéből az 1. helyezett jutott tovább a Hősök terére, így a somorjai Pöthe Laura és Mangó fog versenyezni a budapesti futamon. Másodikként a dunaszerdahelyi Hervai Rebekát, harmadikként pedig a tallósi Mucska Györgyöt ünnepelhette a közönség. Gratulálunk nekik! Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Szóljon hozzá!