ZETApress

hírportál

Fővárosi Futó(P)est!

Egy hét múlva a futók birtokba veszik az esti – éjszakai Budapestet, július 2-án szombaton ugyanis megrendezésre kerül a K&H mozdulj! Futóest – tudatta Bányász Árpád. Bővebb információk az eseményről idekattintva olvashatók.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint eddig csaknem 2800 előnevezés érkezett, félmaratonra mintegy ezren készülnek. Az ország 380 települése képviselteti magát, a nevezők 52%-a pedig budapesti.

A legnépszerűbb táv a 21 km-es félmaraton, azt követi a 10 kilométer, több mint négyszázan futnak öt kilométert, míg hatszázan választották a páros vagy trió versenyszámokat tíz kilométeren vagy félmaratonon. Az esemény a Fut a cég sorozatnak is része, összesen mintegy 450-en a munkahelyüket képviselve futnak, mely a nevezők 15%-a.

A K&H mozdulj! futóestre való nevezéskor lehetőség volt már előzetesen jótékonykodni, a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány munkáját támogatták a futók. Az Alapítvány daganatos és leukémiás gyerekeknek és családjuknak segít. Az esemény rajt-cél területe a Hősök terén, a Műcsarnok előtt lesz. Az indulók többek között az Andrássy és a Dózsa György utakon, az Olof Palme és a Vajdahunyad sétányokon futnak majd a gyönyörű (p)esti kivilágításban.

Szóljon hozzá!