ZETApress

hírportál

E.ON a triatlonért

Folytatódik a magyar triatlonsport látványos fejlődése. Az E.ON Hungária Csoport a Magyar Triatlon Szövetséggel 2020-ban megkezdett együttműködés folytatása mellett döntött, így továbbra is az energiacég marad az idén hat állomásból álló magyar utánpótlás ranglista versenysorozat névadó szponzora.

Három versenyzőt, Bragmayer Zsanettet, Bicsák Bencét és Lehmann Csongort továbbra is kiemelten támogat az energiacég. Megújul a július 3-án elrajtoló magyar országos bajnokság, amely külsőségeiben és díjazásában is eléri a nemzetközi versenyek színvonalát, a verseny összdíjazása pedig hárommillió forint – tudatták sajtósaik.

Az E.ON Hungária Csoport 2020-ban döntött a hazai triatlonsport támogatása mellett. Az utánpótlás szponzorációján túl két versenyzőt, Bicsák Bencét és Lehmann Csongort kiemelten, egyénileg is támogatott az energiacég, akikhez 2021-ben Bragmayer Zsanett csatlakozott. A támogatás gyümölcsözőnek bizonyult és az eredmények magukért beszélnek: a tokiói olimpián mind Zsanett, mind Bence a magyar triatlonsport történetének legjobb eredményét elérve végeztek a 12., illetve 7. helyen, míg Csongor világbajnok lett az U23-as mezőnyben. Mindhárom versenyzőnek komoly esélye van rá, hogy a párizsi olimpián hazánkat képviseljék.

Az energiacég az együttműködés folytatása mellett döntött, amelynek keretében a három versenyző támogatásán túl továbbra is a Magyar Triatlon Szövetség utánpótlás ranglista versenysorozatának névadó szponzora marad. Kiemelt cél, hogy az utánpótlás támogatásának hatására egyre többen döntsenek a triatlon mellett, kiépüljön a sportág tömegbázisa és már a közeli jövőben az egyénileg támogatott sportolókhoz hasonló tehetségek törjenek utat maguknak, akár már a 2022-es esztendő első utánpótlás rangadóján, melyet június 5-én vasárnap Tiszaújvárosban rendeznek.

A támogatásnak köszönhetően megújul a magyar országos bajnokság, az E.ON Elit Országos Bajnokság Baja is. A teljes élmezőny részvételével 2022. július 3-án rajtoló verseny külsőségeiben is változik és többek között nemzetközi színvonalú új eszközökkel, megújult versenybírói ruházattal üdvözli a hazai triatlonistákat. Nem titkolt cél, hogy presztízs legyen a legjobb magyar versenyzőknek indulni ezen a viadalon és ennek érdekében a díjazáson is emeltek, a legjobbak között immár hárommillió forint nyereményt osztanak szét, ami egy európai verseny díjazásával vetekszik.

A kiemelten támogatott versenyzők közül Zsanettnek és Bencének már a májusban megrendezésre kerülő yokohamai WTCS (World Triathlon Championship Series) versenyen is szurkolhattunk, amely a világbajnoki sorozat része, egyben olimpiai kvalifikációs megmérettetés. A három versenyző a tervek szerint később többek között a hamburgi és leedsi WTCS versenyen, valamint a novemberben megrendezésre kerülő abu-dhabi világbajnoki döntőn is rajthoz áll.

Szóljon hozzá!