ZETApress

hírportál

Székelyek a Hősök terére

Kiderült, kik képviselhetik Székelyföldet a Nemzeti Vágtán. Múlt hétvégén Székelyföld lovasai szálltak nyeregbe, hogy megküzdjenek a budapesti Vágtán való indulás jogáért – tudatta Jakab-Sas Gabriella sajtófőnök. Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

A háromnapos nagyszabású lovas ünnepre több tízezer látogató volt kíváncsi, fantasztikus hangulat uralkodott a rendezvényen és az időjárás is a versenyeknek kedvezett. Az idei harmadik Elővágtán Tamás Csaba Farkaslaka képviseletében diadalmaskodott. Az előző hétvégi Vácdukai második Elővágtáról idekattintva olvashatunk.

Megújult mezőnnyel rajtolt hétvégén Székelyföld legnagyobb lovas rendezvénye Sepsiszentgyörgyön, Maksa-Óriáspincetetőn. Összesen 20 településről érkeztek lovas résztvevők, Maksától kezdve Kézdivásárhelyen át, egészen Zágonig. Az izgalmas versenyeken kívül, többféle kulturális produkciót is kínált a rendezvény: a Nemzeti Lovas Színház a Székely Vágtán mutatta be Szent László, a lovagkirály című népi rockoperáját, valamint a 4 for Dance táncos show-ja és Péter-Szabó Szilvia akusztikus koncertje is szórakoztatta a közönséget a lovas bemutatókon túl.

Az 1. helyet Tamás Csaba, szerezte meg Villámlás nevű lovával, Farkaslaka település képviseletében. Ő már tavaly is felállhatott a dobogóra, ugyanis a döntőn a 3. helyet sikerült megszereznie 2021-ben. Másodikként György Mátyás Zsolt futott be a célba Chomodusszal Sepsiszentgyörgy színeiben, míg a 3. helyezett a szentkirályi Csiki Árpád lett Lady Black nevű lovával. Ezek a versenyzők így már biztosan esélyt kapnak arra, hogy megmutassák tudásukat a 15. Nemzeti Vágta döntő futamain a budapesti Hősök terén.

Szóljon hozzá!