ZETApress

hírportál

Sikeresek rögbiseink

Kiss Antal szerint reális eredmények születtek, és büszkék lehetünk válogatottjainkra a Rögbi Eb-n – tudatta Bányász Árpád. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A magyar férfi rögbi-válogatott 7. lett a Rugby Europe Trophy 7’s budapesti állomásán, ezzel a kontinensbajnokság 5. helyén zárt. A nők szintén hetedikek lettek a Kincsem Parkban, így összesítésben a 8. helyen végeztek. Kiss Antal szerint valahol reális eredmények születtek, és a sportág sokat fejlődhet itthon.

Mi teljesen amatőr magyar és magyar felmenőkkel rendelkező sportolókkal értük el ezeket az eredményeket egy olyan sportágban, amelyről Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, hogy a rögbi nem fog kikerülni az olimpiai programból, hiszen olyan nézettséggel bír öt földrészen, amilyen nem minden sportág tud elmondani magáról – mondta a sportvezető hozzátéve: a Rugby Europe Trophy 7’s budapesti állomásán ott volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár is.

Úgy gondolom, hogy sikeres tornán vagyunk túl. El kell döntenünk, hogy dolgozunk-e ezen a szinten, vagy sokkal professzionálisabban tervezzük meg a sportágunkat? Jó példa a cseheké, ahol van rögbiközpontú klub, amely sikeres generációkat nevel ki! – mondta Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

Szóljon hozzá!