ZETApress

hírportál

Terembringa Eb-záró

Hatalmas sikerrel rendezték meg a Teremkerékpáros Európa-bajnokságot. A többszörös világbajnok német Lukas Kohl nyerte a művészi kerékpározás egyik leglátványosabb számát a férfi egyest, ahol ráadásul remek magyar eredmények is születtek, míg kerékpárlabdában egy parázs csata végén Ausztria válogatottja diadalmaskodott.

A második nap programja egy Magyarország – Svájc kerékpárlabda mérkőzéssel kezdődött, melyet utóbbi duó nyert meg. Az Árendás Tamás – Toma Vilmos kettős ellenben az utolsó csoportmeccsén sokáig partiban volt a csehekkel, ám végül itt is érvényesült a papírforma, így a magyar kettős a hatodik helyen zárta a kontinensviadalt – tudatták sajtósaik.

A délelőtti programban kapott helyet a művészi kerékpárosok női egyes számában Sárközi Anna Lilla, majd pedig Hugyecz Zsófia is. A még mindig nagyon fiatal Anna remekül helyt állt, kűrje 63,98 pontot ért, míg Zsófia 76,71 pontot ért el – előbbi így a 15., míg utóbbi a 13. helyen abszolválta az Eb-t.

Ugyancsak délelőtt osztották ki az Európa-bajnokság harmadik aranyérmét, melyet a művészi kerékpárosok női páros számában a német Sophie-Marie Wöhrle és a Caroline Wurth alkotta kettős szerzett meg. A második a szintén német Henny Kirst – Antonia Bark duó, míg a harmadik a svájci Nadine Zuberbühler – Jeannine Graf páros lett, a Balogh Vivien – Sugta Julianna kettős hetedikként végzett.

Női egyesben ugyancsak német győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, ám az előzetes várakozásokkal ellentétben nem Ramona Dandl, hanem a szinte tökéletes kürt bemutató Jan Pfann diadalmaskodott. Dandl nyakába került az ezüst, míg az olasz Magdalena Müller érdemelte ki a bronzérmet.

A férfi egyes utolsó blokkjában Schön Martin volt az első parkettre lépő, aki két napja az egyik edzésen eltörte a lábujját. Martin ezzel együtt is odatette magát, 141,52 pontot elérve a hatodik helyet kaparintotta meg, a produkcióját a pénteki első napon bemutató Varga Csaba pedig ötödik lett. Az Európa-bajnoki trikó a világbajnok német Lukas Kohl vállaira került, a dobogó másik két fokára honfitársa Marcel Jüngling és a spanyol Emilio Arellano állhatott fel. Érdemes megemlíteni, hogy mindhárom fiú lélegzetelállító produkcióval rukkolt ki, szinte hiba nélkül teljesítve a gyakorlatokat.

Az európai erőpróba a kerékpárlabda döntőjével zárult, ahová Ausztria és Németország jutott be – miközben a bronzérem a svájciakhoz került. A finálé színvonala minden előzetes várakozást felülmúlt, végül a sogórok egy utolsó másodpercben szerzett góllal 6:5-re diadalmaskodtak.

Összességében egy kiválóan megrendezett Európa-bajnokságnak adott otthont a nyíregyházi Continental Aréna – vélekedett a svájci Marianne Kern, az Európai Kerékpáros Szövetség helyszínre látogató és a lebonyolításért felelős delegáltja. A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek az Európa-bajnokság hivatalos oldalán találhatók.

Szóljon hozzá!