ZETApress

hírportál

Terembringa Nyíregyházán

Német fölény a Teremkerékpáros Európa-bajnokság első versenynapján. Két számban avattak tegnap Európa-bajnokot a nyíregyházi teremkerékpáros kontinensviadal nyitányán – tudatták sajtósaik.

A belga Manon Geldof volt az első, aki parkettre léphetett a Continental Arénában a művészi kerékpározás női egyéni számában, majd két szlovák és egy cseh versenyzőt követően a Magyarország – Ausztria mérkőzéssel indultak a kerékpárlabda eseményei. Az Árendás Tamás – Toma Vilmos párosnak nem volt könnyű dolga a bombaerős riválisokkal szemben, így végül a papírformának megfelelően, hatalmasat küzdve, de mindhárom mérkőzésüket elvesztették.

A művészi kerékpárosok férfi egyéni számában egy osztrák versenyző, nevezetesen Marcel Schnetzer (145,77 pont) érte el az első nap folyamán a legjobb eredményt, minimális pontszámmal megelőzve Varga Csabát (143,48 pont). Az újabb kerékpárlabda mérkőzések után – egy káprázatos német-cseh párharcot is láthatott a nagyérdemű – a női páros művészi kerékpárosok jöttek, másodikként a Balogh Vivien – Sugta Julianna duó, akik 64,13 ponttal abszolválták a kűrjüket, amely eredménnyel a zárónap előtt a negyedik helyen állnak.

A hivatalos megnyitóünnepséget követően a svájci és a német kvartettek csaptak össze az Eb első aranyérméért, melyet végül a előbbi művészi kerékpáros sor – Tijem Karatas, Annika Rosenbach, Stella Rosenbach és Milena Schwarz – szerzett meg.

A vegyes-párosoknál, ahol nincs megkötés a női és-vagy a férfi résztvevők között, a világbajnok német kettős – Max Hanselmann és Serafin Schefold – érdemelte ki az Európa-bajnoki címet, honfitársaik – Nico Rödiger és Lea-Victoria Styber -, valamint az osztrák Katharina Kühne – Marcel Schnetzer duó előtt.

Eközben a kerékpárlabdások sem tétlenkedtek, a Svájc – Németország mérkőzés igazi presztízsharccá vált, ám egyelőre az osztrákok várhatják a legelőkelőbb helyzetből a folytatást. Az Európa-bajnokság mai második napján további három számban osztanak érmeket. A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek az Európa-bajnokság hivatalos honlapján találhatók.

Szóljon hozzá!