ZETApress

hírportál

Ezüst röpi a Tüskében

Június 18-19-én szombat-vasárnap Újbudán rendezik a férfi röplabda Ezüst Európa Liga négyes döntőjét. Ebből az alkalomból rendezett sajtótájékoztatót ma 13:30-tól a Magyar Röplabda Szövetség a mérkőzéseknek helyt adó Tüskecsarnokban.

Ludwig Zsolt főtitkár elmondta, hogy decemberben kaptuk meg a rendezés jogát. A mieink a románokkal találkoznak az elődöntőben, vasárnap a finn vagy az észak-macedón csapattal játszunk – mondta a főtitkár, aki bízik abban, hogy sok szurkoló biztatja majd a mieinket.

Szombaton 16 órakor Finnország-Észak-Macedónia, 19 órakor Magyarország-Románia összecsapás lesz, vasárnap 16 órakor a vesztesek bronzmeccse, 19 órakor a győztesek döntője következik. – Milyen esélyekkel vágnak neki a tornának? – kérdezte a helyszínen Takács Gábor Koch Róbert szövetségi kapitányt.

K.R: A román együttes jobb nálunk, ráadásul kifejezetten erőröplabdát játszanak. A hazai pálya viszont mellettünk szól. Szeretnénk kiszolgálni közönségünket! Az is motivál bennünket, hogy tavaly harmadikok lettünk ebben a sorozatban, most előbbre akarunk lépni!

Utoljára 2001-ben szerepeltünk Európa-bajnokságon. Abban a válogatottban Ön is játszott…

K.R: Természetesen nagyon szép emlék a 21 évvel ezelőtti Eb. Azóta nagyon sok országban robbanásszerűn fejlődött a sportág, ráadásul a balti országok is beléptek a nemzetközi porondra.

Augusztusban Spanyolország, Szlovákia és Georgia társaságában Európa-bajnoki selejtezőn vesz részt a magyar válogatott. Mit vár a mieinktől?

K.R: A spanyolok kiemelkednek ebből a négyesből, a szlovákok is nagyon jók. Persze szeretnénk megnehezíteni ellenfeleink dolgát!

Szóljon hozzá!