ZETApress

hírportál

Vácdukán is vágtattak

Vácrátót lovasa nyerte a III. Vácdukai Vágtát. Tegnap Vácdukán mérkőztek meg egymással a legjobb helyi lovasok az október 1-2-ai budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért – tudatta Jakab-Sas Gabriella sajtófőnök. A május 28-ai Vajdasági Vágtáról idekattintva olvashatunk.

Szoros volt a verseny mind a felnőttek, mind a kicsihuszárok futamaiban. A 11 induló közül végül Vácrátót képviseletében Sztaniszláv Ivett vágtatott be elsőként a célba Fernando Makadám nevű lovával. Másodikként a vácdukai Schvarzenbart Bálint futott be My Boy Libra nevű lovával, harmadiként pedig a püspökhatvani Mellár János kvalifikálta magát a döntőbe Furioso-82 Dívával. 4. helyen a sződi Nyéki Kata és Vezér teljesítette a távot.

A kicsihuszároknál a szilvásváradi Szabó Linetta és lova, Black White az 1. helyen ért célba, míg a 2. hellyel a köveskáli Sziklay Gizella és Ragyogó nevű lova büszkélkedhetett, bejutva ezzel a budapesti döntő futamba.

A rendezvényen az izgalmas futamok mellett lovas hagyományőrző előadások, bűvész bemutató, néptánc műsor, kézműves vásár, népi játszótér és tombola is színesítette a programot. Gratulálunk a továbbjutóknak, akikkel biztosan találkozhat majd a közönség a Hősök terén az október 1-2-án megrendezésre kerülő 15. Nemzeti Vágtán! Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Szóljon hozzá!