ZETApress

hírportál

Focimeccsre BKV-val!

Közlekedés a holnap esti Magyarország – Németország UEFA Nemzetek Ligája labdarúgó mérkőzés idején. A Népstadionban rendezik meg holnap 21:45-től a találkozót. A stadion környékén 18:15-től 23:30-ig számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani – tudatta a BKK Kommunikáció.

Az aréna környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

Eljutás a Népstadionba

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. A helyszín gyalogosan nemcsak a Stadionok metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel közelítsék meg a Puskás Arénát! Ehhez az M2-es és az M4-es metrókat, valamint az 1-es villamost javasolják, amelyek a mérkőzés előtt és után is a megszokottnál sűrűbben közlekednek. A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 18:15 és 23:30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen.

Közösségi közlekedési változások 18:15-től 23:30-ig

A 30-as buszok mindkét irányban a Thököly úton közlekednek, nem érintik a Verseny utcai megállót.

A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolik terelve, a Népstadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekednek a 79M trolibusz vonalán.

A 77-es trolik módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton járnak, a Népstadionnál a Hungária körúton, a Stefánia út és a Kerepesi út között kijelölt megállóban lehet felszállni.

A Népstadionnál a 95-ös buszra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén, a 130-as buszra pedig a Hungária körúton a 75-ös troli végállomásán lehet felszállni.

Közúti közlekedési változások 18:15-től 23:30-ig

Lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez! – javasolja a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!