ZETApress

hírportál

Újabb vk-aranyaink

Pointfighting és formagyakorlat aranyak a budapesti kick-box vk-n: a BOK Sportcsarnokban zajló 27. Magyar Kick-box Világkupa tegnapi napján a felnőtteknél újabb magyar aranyak születtek. A pénteki aranyainkról idekattintva olvashatunk.

A pointfighting szabályrendszerben három kick-boxosunk ünnepelhetett, míg formagyakorlatban négy elsőséget szereztek a hazai versenyzők – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. Fotóink Fazekas Ábel és Tóth Péter felvételei.

Galambos Péter, az MKBSZ elnöke a világkupa szombati megnyitóbeszédében örömét fejezte ki, hogy a koronavírus járványt követően végre ismét nagy és színvonalas világkupát rendezhet hazánk, 39 ország több mint 1700 sportolójának részvételével. Schmitt Pál volt köztársasági elnökünk, a NOB tagja a kick-boxot az egyik legnépszerűbb hazai sportágnak nevezte, és annak pozitívumait, illetve nevelő jellegét méltatta.

A háromnapos megmérettetés 2. versenynapján pointfightingban a felnőtteknél három magyar állhatott fel a dobogó legfelső fokára: Busa Andrea, az elmúlt évek legjobb hazai női kick-boxosa, a négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok mellett a férfiaknál a világbajnoki címmel szintén rendelkező Bálint Martin, valamint Cselovszki Patrik tudott aranyérmet nyerni.

Formagyakorlatban a felnőttek mezőnyében négy aranyérmet zsebeltek be a magyarok: egyéniben Mónus Viktor és Brebovszky Zoltán tudott győzni, míg csapatban a Contact KTHE együttese két számban is nyerni tudott.

Szóljon hozzá!