ZETApress

hírportál

Remek NL-kezdés!

Szoboszlai Dominik 66. percben tizenegyesből szerzett találatával gól nélküli I. félidő után 1:0-ra legyőztük az Európa-bajnoki ezüstérmes angolokat tegnap 38 ezer ingyen-néző előtt a Népstadionban. Utoljára 1962.05.31-én a chilei vb 4. csoport 1. fordulóban Rancaguában nyolcezer néző előtt 2:1 (1:0) arányban nyertünk ellenük!

A Nemzetek Ligája A3-csoport 1. forduló másik mérkőzésén Bolognában Olaszország-Németország 1:1 (0:0). Válogatottunk 7-én kedden Cesenában vendégeskedik az olaszoknál a 2. fordulóban, míg Anglia aznap este a németeknél vendégeskedik. A tabellán 1. Magyarország 3, 2-3. Németország, Olaszország 1-1, 4. Anglia 0 pont.

S hogyan lehetett 38 ezer néző egy zárt kapus mérkőzésen? – Mert a szabályok szerint 15 évnél fiatalabb gyerekek ingyen bemehetnek, s minden tíz gyereket egy-egy felnőtt kísérhet. Jöttek is a gyerekek az ország minden sarkából különjáratú buszokkal tanáraikkal, s egy-egy csoport azonos színű-mintájú egyen-pólókban érkezett. A meccs csak 18 órakor kezdődött, de a kapukat már 15 órakor kinyitották.

Az angolok 11-én szombaton szintén zárt kapus meccsen fogadják az olaszokat, de a kezdés előtt elpanaszolták, hogy eddig kétezernél több gyereket nem tudtak összeszedni! Lehet, hogy ők nem gondoltak a gyerekcsalogató egyenpólókra?

Szóljon hozzá!