ZETApress

hírportál

Csapatarany világkupán

Női csapatarannyal indult a budapesti kick-box világkupa, az előzmények idekattintva olvashatók. Tegnap a budapesti BOK Sportcsarnokban megkezdődött 27. Magyar Kick-box Világkupa, amely holnapig tart. A 39 ország több mint 1700 sportolóját felvonultató világverseny első napján a felnőttek között csapatban egy aranyérmet nyertek a magyarok.

Az év legnagyobb nemzetközi kick-box versenyének ígérkező budapesti viadalon az első napon rendezték meg a csapatversenyeket, amelyek során light-contactban a felnőtt nőknél a szegedi Combat D SC együttese diadalmaskodott, a döntőben egy másik magyar gárdát, a Halker-Király Team együttesét felülmúlva. A kétfős győztes alakulatot a tavaly felnőtt egyéni világbajnoki címet nyert Mezei Nikolett, valamint csapattársa: Nagy Ramóna alkotta.

A kiütésre menő ringes küzdelmek során a magyarok közül Laska Bence volt a legeredményesebb, aki a K1-es szabályrendszerben lengyel, majd cseh ellenfelét is legyőzte, ezzel már biztos érmes – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. A veteránok mezőnyében tatamira lépett Csikós Péter, a hazai pointfighting szakág nemrég kinevezett vezetője, aki nemcsak elindult a megmérettetésen, hanem úgy 94 kg-ban, mint +94 kg-ban is aranyéremmel zárt.

Szóljon hozzá!