ZETApress

hírportál

Huculösvény a szigeten

Különleges lovas versenyeket tartottak Tahitótfaluban: május 28-án szombaton a Magyar Családi Gazdaság huculösvény-versenyt és nyitott lovas ügyességi terepversenyt rendezett a csodálatos adottságokkal rendelkező Szentendrei-szigeten – tudatta Sárréti Anita PR-menedzser.

A versenyen több mint 60 lovas mérte össze tudását, lovának képzettségét, a 25 akadályból álló pálya egyaránt próbára tette a lovak idomítottságát, lovak és lovasok állóképességét, valamint életszerű feladatok elé állították a mindenre elszánt versenyzőket. A 8 hektáros versenytér és a mellette elterülő Duna-holtág is a pálya részét képezte, lengőpalló, vízimentés, ártéri gázló, eleje körüli fordulat, oldalléptetés, bálamászás lóról és még számos kihívás tette próbára a versenyzőket, sőt még libaitatás is a feladatok közé tartozott.

A nagyszámú indulók mindegyike balesetmentesen teljesítette a pályát, melyet hibátlanul csak igen kevesen tudtak végig-lovagolni, pedig igazán felkészült csapatok jelentek meg az ország különböző pontjáról. A legifjabbaktól a legidősebbekig minden lovas maximális teljesítményt nyújtott, számos kiváló, harmonikus lovaglást láthattunk. A programot Győrffy-Villám András kommentálta. A látogatókat egyéb kísérő program is várta – állatsimogató, népi játszóház, kézműves foglalkozás.

A Tahitótfalui Lovas Sport Egylet fogathajtói rendeztek baráti találkozót, melyen nyolc kiváló helyi fogat jelent meg, látványos akadályhajtást bemutatva. A szervezők ezúton is gratulálnak a versenyzőknek, és köszönik mindenkinek, aki munkájával és támogatásával hozzájárult ennek a hangulatos versenynek a megrendezéséhez!

Szóljon hozzá!