ZETApress

hírportál

Szabadkáról a Hősök terére

Megvannak a 15. Nemzeti Vágta első indulói a Vajdaságból. Tegnap Szabadkán rendezték meg az idei első Elővágta futamot, a Vajdasági Vágtát. Rengeteg látogató érkezett a Bácskai Lovasklub pályájára, hogy szurkoljanak a lovasoknak és kicsihuszároknak – tudatta Jakab-Sas Gabriella sajtófőnök.

A Vajdasági Vágta futamain eldőlt, hogy kik lesznek azok a lovasok, akik rajthoz állhatnak október 1-jén a Hősök terén kialakított versenypályán. 2022 első Elővágtájának győztese a temerini Varga Luca és Fantázia nevű lova lett. A 2. helyen Kishegyes település képviseletében Cékus Árpád ért célba Déva Szándék hátán, a dobogó 3. fokára pedig az adorjáni Szőke Dániel állhatott, aki Licino London nyergében versenyzett.

A Kicsihuszár Vágta esetében az 1-2. leggyorsabb lovas jutott be a döntőbe: a kishegyesi Erdei Anna Dorka, Bohóc nevű hátasával elsőnek ért célba, míg a 2. helyen az oromhegyesi Kalapáti Lúcia végzett Tündér nevű lova nyergében. A versenysorozat keddi Nemzeti lovardai beharangozója idekattintva olvasható.

Az Elővágta futamain kívül a szervezők változatos programokkal várták a nézőket. Volt főzőverseny, különböző lovas bemutatók és a nap végén a Budapesti Operettszínház művészeinek műsorát élvezhették a látogatók.

Érdekesség, hogy az elmúlt 4 évben vajdasági település és lovas nyerte meg a budapesti Nemzeti Vágtát – Temerin képviseletében Nagy Arnold 2018-ban és 2019-ben, a vajdasági Ördög Alen Porva színeiben 2020-ban, tavaly pedig Szabadka és lovasa, Szabó Nikolett lett a győztes. Vajon idén is így lesz? A most továbbjutott versenyzők közül hozza el valaki ismét a fődíjat? – Nos, ez hamarosan kiderül, hiszen a Vajdasági Vágta továbbjutói október 1-2-án állnak rajthoz Budapesten.

Szóljon hozzá!