ZETApress

hírportál

Darts Show az MVM Dome-ban

Óriási bulinak ígérkezik a ma esti Hungarian Darts Show. Egy élő legenda: Phil The Power Taylor, valamint jelenlegi klasszisok: Michael van Gerwen és Gerwyn Price gondoskodnak arról, hogy a mai show egy óriási buli legyen. Április 29-i előzetesünk idekattintva olvasható.

Takács Péter, a Darts Event Kft. ügyvezetője, az esemény főszervezője a népligeti MVM Dome-ban sorra kerülő eseményt felvezető tegnap esti sajtótájékoztatón elmondta, a darts ünnepére készülnek. – Ez egy fergeteges buli lesz, a célunk, hogy a játékosokat kicsit közelebb hozzuk a közönséghez és együtt ünnepeljünk. Óriási bulihangulat, önfeledt szórakozás az egész család számára – mondta nyitóbeszédében.

A  a 16-szoros világbajnok angol Taylor a Belgrád rakparti Hotel Vision-ban elmondta, nagyon jó látni, hogy Magyarországon is rohamos tempóban fejlődik a sportág. – Úgy bánnak velünk, mint a királyokkal, fantasztikus érzés, boldog vagyok, hogy tovább népszerűsíthetjük a sportágat – fogalmazott a 61 éves angol, aki a 2018-as világbajnokság elveszített fináléját követően fejezte be profi karrierjét.

Korábbi nagy riválisa, a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen hangsúlyozta: a keddi nap egy óriási buli lesz, egy hatalmas show keretében szeretnék szórakoztatni a közönséget. – Nem fogják megbánni, fantasztikus esténk lesz. Persze, egyvalami nem változik, én mindig nyerni akarok! – mondta a 33 éves holland.

A show-n a jelen és a közelmúlt világsztárjai küzdenek majd egymással és magyar sportolókkal, hírességekkel. Többek között Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is táblához áll. – Amikor néhány éve elkezdtem nézni a dartsot, volt egy legendás játékos, a legtöbb magyar kedvence, illetve egy feltörekvő titán. Elképesztő érzés, hogy most itt ülnek mellettem – fogalmazott a klasszis pólós, aki a 2021-es világbajnok walesi Gerwyn Price-szal találkozik majd. – Alapvetően az volt ezzel az elképzelésünk, hogy két olyan ember kerül egymással szemben, aki korábban labdás sportágban bizonyított. Szeretnénk együtt ezt a bulldog dolgot tovább vinni – mondta Kiss, akinek ellenfele korábban rögbijátékos volt.

Gergőn kívül táblához lép Torghelle Sándor volt válogatott futballista, ellenfele a másik holland legenda, Raymond van Barneveld lesz. Taylorral Gianni Annoni, Van Gerwennel az énekes Freddie játszik. Russ Bray, a darts szintén ismert figurája lesz az esemény hangja, aki a sajtóeseményt moderáló Bányász Árpi kérésére egy 180-as üvöltést is bemutatott.

Az MVM ma már nem az a vállalatcsoport, ami 10 évvel ezelőtt volt. Innovatív, lendületes, fiatalos és színes, amely jelen van minden háztartás és család életében, gondoskodik az ország ellátásbiztonságáról. A darts pedig egy egyre népszerűbb és egyre nagyobb szurkolótábort maga mögött tudó sport, amely egyesíti magában a tudást, a koncentrációs képességet és a lélekjelenlétet. Sok közös értéket ismertünk fel a mi működésünk és a darts között, ezért büszkén csatlakoztunk a népszerűsítéséhez. Bízunk benne, hogy egy hosszú távú sikeres együttműködés kezdetét jelöli ez az év, és örülünk, hogy a mostani eseménynek az MVM DOME adhat otthont – mondta el Jákó Eszter Júlia, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.

A világszínvonalú show megrendezését az MKB Bank is támogatja. – Azzal, hogy szponzorként állunk az esemény mellé, kettős célunk van. Egyrészt az, hogy világbajnokokat, legendákat felvonultató gála műsorokkal és pontversenyekkel hozzájáruljunk a hazai darts élet megalapozásához, másrészt pedig az, hogy a támogatással lehetőséget kínáljunk arra, hogy a tehetséges darts játékosok karrierje a nemzetközi porondon is biztosítva legyen – fogalmazott Puskás András, az MKB Bank elnöki főtanácsadója, aki a kezdés előtt szorgalmasan dobálta a táblába a nyilakat.

A szervezők a sajtótájékoztató végén, a pezsgős fogadás előtt egymillió forintos csekket adtak át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet javára, melyet dr. Fekete Ferenc orvosigazgató és Mogyorósi Zsuzsanna kommunikációs igazgató vett át. Jegyek a show-ra idekattintva vásárolhatók.

Szóljon hozzá!