ZETApress

hírportál

Harmadszor is a Fradi nyert

Tegnap 18 órakor az FTC a Balatonfüredet fogadta a férfi kézilabda NB I 24. fordulójában az Elek Gyula Arénában – tudtuk meg Takács Gábortól. Decemberben a zöld-fehérek bravúros győzelmet arattak Füreden, februárban pedig a Magyar Kupa negyeddöntőjében is a Fradi bizonyult jobbnak a Népligetben.

Ezúttal a meccs elején fej-fej mellett haladt a két együttes. Az első negyedóra végén 8:8 állt az eredményjelzőn, a 25. percben 14:14 volt az állás. Aztán a hazaiak 17:14.re elhúztak, de szünetig visszakapaszkodott a Füred. Félidőben 18:17-re vezetett a Ferencváros a jó hangulatú, sportszerű meccsen.

A folytatásban is nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést, a 39. perecben először vezettek négy góllal a hazaiak: 18:14, sőt a válogatott Nagy Bence vezérletével 13 perccel később már hattal ment a Fradi: 33:27. Három perccel a vége előtt eldőlt a meccs, ekkor 36:30-ra vezetett a Fradi. A végén FTC-Balatonfüred 37:32 (18:17).

A győztes csapatban Nagy Bence 10 gólt szerzett, a füredieknél Szőllősi Balázs 7 góllal volt a legeredményesebb. A Füred 32 ponttal 3. a táblázaton, közvetlenül a Balaton-partiak mögött az FTC és az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Tatabánya áll 30-30 ponttal. – Két mérkőzéssel a bajnokság zárása előtt jó eséllyel pályázunk a 2. helyre – mondta el György László, a Füred edzője a mérkőzés után.

Füredi kézisek a Girón

Gy.L: A csapat és a mezőny játékereje alapján eredetileg a 3-6. hely megszerzését tűztük ki célul. Nagy sikernek számítana, ha végül megszereznénk a bronzérmet. Nem lesz könnyű, ráadásul a Tatabányával és a Fradival szemben is rosszabb az egymás elleni eredményünk, így pontegyenlőség esetén mindkét közvetlen vetélytársunk megelőz bennünket.

Veszprémben két NB I-es csapat is szerepel, így a megyében is vannak vetélytársaik.

Gy.L: Bár mindkét veszprémi csapattal jó a kapcsolatunk, azért a rivalizálás dominál közöttünk.

Füreden sikeres női röplabda csapat is működik. A Szent Benedek Akadémia idén ezüstérmes lett a Magyar Kupában.

Gy.L: Örülök, hogy a város felkerült a magyar sport térképére. Természetesen minden füredi sikerért szurkolunk.

Néhány napja Balatonfüreden rendezték a Giro egyik magyarországi befutóját. Kivonult csapata a nagy fiesztára?

Gy.L: Néhány játékosunk jott volt a célnál. Nagy élményt jelentett számukra az, hogy testközelből láthatták a világ legjobb bringásait, köztük a három magyar.

Szóljon hozzá!