ZETApress

hírportál

Fallabda sikerünk

Döntőbe, és ezzel elitkörbe jutott a magyar válogatott az Eb-n. Története során másodszor bejutott az Európa-bajnoki elitkörbe a magyar férfi fallabda-válogatott. Az Eindhovenben zajló divízió II-es Eb-n a nemzeti csapat döntőbe jutott, ezzel eldőlt, hogy bejutott a Divízió I-be – adta hírül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

A Farkas Balázs, Püski Lénárd, Simon Dániel, Kamocsai Bendegúz, Takács Benedek alkotta csapat előbb továbbjutott a csoportjából, majd a negyeddöntőben a portugálokat győzte le 4:0-ra, az elődöntőben pedig Belgiumon jutott túl 3:0-lal. A kontinensbajnokság döntőjében Svájc lesz az ellenfél. Korábban 2018-ban harcolták ki a magyarok a feljutást. Érdekesség, hogy akkor és most is részese volt a sikernek Krajcsák Márk és Farkas Balázs. Krajcsák ’18-ban szövetségi kapitányként játszott is. A szövetség alelnöke ezúttal a kapitányi teendőket látta el.

Fantasztikus eredménysorozatot produkálnak legjobbjaink. Nem rég ugyancsak Eindhovenben Chukwu Hannah az U19-es Eb-n ezüstérmet szerzett, most pedig az alaposan megfiatalított válogatott elitkörbe jutott – értékelt Országh Péter, a hazai szövetség főtitkára.

1 hozzászólás

  1. Nagyon örülök, gratulálok a szép sikerhez! BRAVÓ!