ZETApress

hírportál

Májusi Darts Show

Dr. Kiss Gergelyt is láthatjuk az MVM Dome-ban: Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnoka ott lesz a Hungarian Darts Show-n. Dr. Kiss Gergely ugyanis tábla elé áll az MVM Dome-ban. A május 17-i kedd esti gálán a walesi Gerwyn Price-szal játszik párban – tudatta Bányász Árpád. Részletek idekattintva olvashatók.

A Hungarian Darts Show több mint egy darts verseny: itt a sportág nemzetközi elitje játszik, majd magyar sportlegendákkal, közismert személyiségekkel is kiegészül a mezőny. – Bár az élsportban eltöltött éveim a vízilabda világában zajlottak, rólam köztudott, hogy az egészséges életmód és a sport szeretetének fontosságára hívom fel a figyelmet. A Nagy Sportágválasztón, az Ötpróba projektben sok-sok olyan emberrel találkoztam, akik sosem voltak élsportolók, de a programok hatására hozzászoktak a rendszeres sportoláshoz. Bízom benne, hogy a Darts Show-nak is lesz ilyen hatása – mondja a legendás balkezes pólós.

Érdekesség, hogy én például alapvetően jobb kezes vagyok. A vízilabdában viszont a bal kezemre is lehetett építeni. Amikor a dartsszal próbálkoztam, nem volt kérdés, hogy a nyilakat ott is ballal suhintom a tábla felé – tette hozzá Kiss Gergely. A magyar sporttörténelem egyik kiemelkedő alakjának a gálán egy olyan párja lesz, aki a maga nemében szintén világklasszis. A walesiek kiválósága, Gerwyn Price oldalán versenyezhet majd. – Hatalmas megtiszteltetés számomra, hiszen ő az egyik kedvencem a küzdeni tudása miatt. Neki is megvan a sportos múltja. Ő rögbis volt, bízom benne, hogy eredményes páros alkotunk majd – mondta Gergely doktor.

Korábban eldőlt, hogy az angol Phil Taylor is indul a Hungarian Darts Show-n. Ő a sportág legnagyobb alakja. Azon kevés játékosok egyike, akik mind a két szervezetnél (BDO, PDC) világbajnoki címet tudtak szerezni. A lista meglehetősen tekintélyt parancsoló, hiszen Phil Taylor, Gerwyn Price mellett Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Fallon Sherrock és Wayne Mardle is ott lesz a budapesti gálán, így kijelenthető, hogy a szervezők a tavalyi European Tour után újabb sporttörténelmi rendezvényt bonyolítanak le. A show-t a Sport1 közvetíti.

Szóljon hozzá!