ZETApress

hírportál

Manó aranyakra vágyik

Csütörtöktől a Világliga európai nyolcas döntőjében Podgoricában játszik válogatottunk. Manó, azaz Manhercz Krisztián is részt vett a ma délelőtti sajtó-nyilvános edzésen.

Felkészülésnek szánják a montenegrói tornát a másfél hónap múlva kezdődő hazai rendezésű világbajnokság előtt? – kérdezte tőle Takács Gábor az edzés után a Duna Arénában.

M.K: Természetesen a Világliga jó erőfelmérő lesz, ettől függetlenül meg akarjuk nyerni a tornát!

Ön 2020-ban tagja volt a budapesti Eb-n aranyérmet nyert csapatnak. Gondolom, szívesen ünnepelnének az idei vb után is.

M.K: Felejthetetlen élmény marad a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság, azt hiszem minden játékosnak és a szurkolóknak is. Mindent megteszünk a világbajnoki címért, de nem lesz könnyű dolgunk. Egyre kiegyenlítettebb a nemzetközi mezőny.

Május 6-án kezdődik a magyar bajnoki döntő…

M.K: 2018.ban a Fradi játékosaként már nyertem magyar bajnoki címet. 2019-ben és 2021-ben ezüstérmet szereztem jelenlegi csapatommal, az OSC-vel. Szép lenne bajnokságot nyerni, a Fradi lesz az ellenfelünk. Talán nem kell hangsúlyoznom, mekkora kihívást jelent számunkra ez a párharc. Ráadásul szeretnénk kárpótolni magunkat, hiszen a Magyar Kupában nem jutottunk be a döntőbe és sajnos nem leszünk ott a BL Final Eightben sem!

Szóljon hozzá!