ZETApress

hírportál

Jet-ski világversenyek

Idén is lesz Eb- és vb-futam Magyarországon. Újabb rangos világversenyeket rendez a Magyar Jet-Ski Szövetség – jelentette be Czeller Béla a sportág legjobbjait méltató díjátadó gáláján.

A hazai szövetség elnöke szerint Magyarország a korábbi években bizonyította: jó házigazda és precíz rendező tud lenni. – Hatalmas megtiszteltetés, és egyben sportdiplomáciai siker is, hogy 2022-ben is Magyarországon ér véget a felnőtt Európa-bajnokság és a junior világbajnokság. A világversenyeknek ezúttal is Nyíregyháza-Levelek ad otthont szeptember 1-eje és 4-e között – mondta Czeller Béla.

A sportágban tavaly soha nem látott sikereket értek el a magyarok és a magyar licenc-szel versenyző jet-skisek. A 2021. évi felnőtt jet-ski világbajnokság 12 versenykategóriájában 1 aranyéremmel és 5 pontszerző helyezéssel Magyarország az 5. helyen végzett a nemzetek közötti éremtáblázatban. Az Eb 10 versenykategóriájában pedig 4 arany- és 1 ezüstéremmel, továbbá 3 pontszerző hellyel összetett aranyérmet gyűjtöttek be a mieink. Ugyancsak megnyerték a magyarok a nemzetek közti versenyt a junior jet-ski világbajnokságon, mint ahogy a junior Eb-sorozatban is a mieink bizonyultak a legjobbnak.

A budapesti díjkiosztón az Év versenyzője elismerést Major Marcell vehette át. A legjobb junior korú jet-skis Jászai Csongor lett. Az Év felfedezettje díjat Süli Csabának adták, míg az Év meglepetésversenyzője kategóriában Stefán Saláth végzett az élen – tudatta az NVESZ Sajtó.

Szóljon hozzá!