ZETApress

hírportál

Magyar a titánok között

Idén első alkalommal indulnak magyar versenyzők a Nissan Titan Desert kerékpármaratonon, amelyet Marokkóban rendeznek május első hetében, Erfoudtól Ouarzazateig ? adta hírül a Terepsport.hu.

A rendezvény a hasonló versenyek között is kifejezetten extrémnek számít, hiszen nemcsak a napi átlag 100 km-es táv öt napon keresztül, az időjárás és a terep nehezíti a versenyzők dolgát, hanem az is, hogy szokásoktól eltérően nem jelzett úton, hanem térképpel és GPS-szel kell teljesíteni a távot, megtalálni a célt.

Három magyar versenyző vág neki a távnak: Hasenfratz Péter, Szalay Péter és Braun Sándor. Hasenfratz és Szalay a X2S-KONA TEAM versenyzői, mindketten a magyar MTB maratonok elitjének tagjai, többszörös bajnokok itthon és külföldön. Braun Sándor nem az elit mezőny tagjaként, de számos különleges és nehéz versenyen vett már részt.

Nissan Titan Desert extrém kerékpárverseny

Hasenfratz ?Házi? Péter különösen nehéz körülmények között rendezett versenyeken szerepel jól, Szalay Péter jelenleg a magyar olimpiai cross (OX) elit tagjaként a londoni olimpiára készül. Az idei versenyen, az eddigiektől eltérően 2 nap is komoly, hegyi terep lesz, ahol a magyar versenyzők előnyt kovácsolhatnak az alpesi maratonokon megszerzett tapasztalataikból.

A versenyzőket a X2S csapatban felhalmozott outdoor és extrém sport tapasztalat segíti a különleges versenyen. Szükségük is lesz a támogatásra, hiszen nemcsak a körülmények és a terep, hanem a mezőny is igen erős lesz: a specialisták mellett elég megemlíteni a többszörös francia bajnok, Tour de France specialista Laurent Jalabert és a szintén nemzeti hősként tisztelt Roberto Heras nevét. De a terepkerékpár hőskorában nagy nevet szerzett Tinker Juarez fia is indul a versenyen.

Szóljon hozzá!