ZETApress

hírportál

Sima vendéggyőzelem

Délután a listavezető FTC a LEN Kupa elődöntős Dunaújvárost fogadta a női vízilabda OB1 16. fordulójában – tudtuk meg Takács Gábortól, aki a népligeti FTC-MVM Sportközpontban szurkolt.

2:2-vel zárult az I. negyed. A II. játékrészben pontosabban és szervezettebben játszottak a vendégek és félidőben 5:3-ra vezettek. A III. felvonásban aztán hengereltek az újvárosiak és 9:3-ra elhúztak. A Fradi valamelyest összeszedte magát az utolsó 8 percre, a vendégek végül 10:6-ra nyertek. FTC – Dunaújváros 6:10 (2:2, 1:3, 1:4, 2:1). A győztes csapatban Garda Krisztina volt a legeredményesebb 4 góllal, a hazaiaknál pedig Illés Anna 3 találattal.

Gerendás bízik a BL-döntőben

Mi történt a csapattal, amely korábban idegenben legyőzte a Dunaújvárost, a BVSC-t és otthon az ÚVSE-t is? – kérdeztük Gerendás György vezető edzőt.

G.Gy: Valóban eddig a várakozás fölött szerepeltünk, de még mindig rutintalanok vagyunk. Az újvárosi uszi falai ki vannak dekorálva csapatuk hazai és nemzetközi sikereinek dokumentumaival, az ÚVSE pedig hat éve ontja a tehetségeket.

Mire számít a folytatásban?

G.Gy: Jól akarunk játszani, a bajnoki címre viszont az UVSE a legesélyesebb!

A férficsapatnak bravúrokra lesz szüksége a BL belgrádi nyolcasdöntőjébe jutáshoz. A csapat a Novi Beográddal és az Olympiakosszal is idegenben játszik.

G.Gy: Varga Dénesék már többször bebizonyították, hogy nagy dolgokra képesek. Amikor 2019-ben megnyerték a BL-t, csak negyedikként jutottak tovább csoportjukból. Remélem, most is ott lesznek a Final Eight-ben!

.

Szóljon hozzá!