ZETApress

hírportál

Gyermekvasút nyomában

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a hagyományos Gyermekvasút nyomában 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. A tavasszal megnövekvő kirándulóforgalom miatt ettől a hétvégétől kezdve a vonatok már sűrűbben, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról.

Kedden rendezik a már hagyományos, Gyermekvasút nyomában 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait: a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet. A túra szintideje 7 óra. Nevezni a rajtnál lehet kedden 08 és 10 óra között Széchenyihegy állomáson. A nevezési díjakról, a javasolt felszerelésekről, az útvonal részletes leírásáról részletes információ idekattintva található.

A nemcsak a természetjárók körében népszerű programot 1996. március 15-én rendezték meg először, a mostani már az 53. teljesítménytúra lesz a kisvasút történetében. Minden évben március 15-én nappali, augusztus 19-én pedig éjszakai teljesítménytúrát tartanak – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A március 12-től érvényes menetrend szerint tavasszal a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel több járat indul. Az előre meghirdetett hétvégi napokon nosztalgiavonatok is szállítják az utasokat, a közlekedési napokról idekattintva lehet tájékozódni.

Szóljon hozzá!