ZETApress

hírportál

Új judoterem Nyíregyházán

Tegnap került sor a Nyíregyházi Atlétikai Centrum judotermének ünnepélyes átadására, a helyi és környékbeli judós fiatalok sportolási lehetőségeinek támogatása érdekében az új edzőterembe 300 m2-nyi tatami felületet biztosított a Magyar Judo Szövetség. Fotóink Czene István felvételei.

Az ünnepségen jelen volt dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Nyíregyháza országgyűlési képviselője, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke is.

Itt vagyunk Nyíregyháza új atlétikai centrumában, amelyet nemrég adtunk át, s nagy öröm számomra, hogy most a judotermet is átadhatjuk. Nyíregyházán a sport támogatása kiemelt program, amely nyugodtan mondhatom nagyon eredményes, nemcsak a versenysportot, hanem az utánpótlásnevelést és a szabadidősportot is ide értve. A judo a sport legszebb értékeit adja, megtanít koncentrálni, fegyelemre, tiszteletre nevel, megtanít emelt fővel veszíteni és lehajtott fejjel győzni, megtanítja az eséseket is, akár szimbolikus értelemben is, ezek olyan értékek, amelyek túlmutatnak a fizikai edzettségen – vélekedett dr. Kovács Ferenc polgármester.

Dr. Tóth László elárulta, a Magyar Judo Szövetség által az új teremhez biztosított tatamit egyszer már használták, méghozzá a világ legjobb judósai, a 2021-es budapesti világbajnokságon, a Papp László Sportarénában. – Azt kívánom valamennyiteknek, hogy sokan közületek hasonló tatamikon szerepeljetek a következő években, Magyarország és a világ nagy versenyein! – tette hozzá. Az elnök a jelenlévők között külön köszöntötte azokat a kárpátaljai judokákat, akik a Magyar Judo Szövetség határon túli programjának részesei, de most sajnos elképzelhető, hogy hosszabb időn át kénytelenek nálunk vendégeskedni. A Magyar Judo Szövetség mindent megtesz azért, hogy könnyebbé tegye számukra ezt a nehéz időszakot.

Nagyon nagy öröm számomra, hogy a judosport Nyíregyházán is egy ilyen modern létesítményben kapott helyet. A judo nem véletlenül kapott helyet a kiemelt sportágak között, évek óta szállítja a jó eredményeket a világversenyekről. Most itt állnak előttünk a példaképek és itt van az utánpótlás, a jövő generációja is, mindez garancia arra, hogy a judo a folytatásban is nagyon sikeres jövő előtt áll. Nagyon fontos számunkra, hogy ezekhez a megfelelő feltételeket biztosítsuk, ahogyan az is fontos, hogy mindenki számára lehetőséget biztosítsunk a sportág kipróbálására! – fogalmazott dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára.

Az ünnepi beszédek után Mezei Csaba, a Pápai Judo Akadémia szakmai vezetője és tanítványai tartottak formagyakorlat-bemutatót, majd a nyíregyházi és környéki judós gyerekek és felnőttek vehettek részt játékos közös edzésen Hadfi Dániel Európa-bajnok judóssal.

Nyíregyházán a judo sportág néhány éve van jelen, a kezdetekben a Benczúr Általános Iskola adott otthont a judósoknak, majd – immár a Nyíregyházi VSC keretein belül – a Continental Arénában voltak az edzések. A szakosztály – amelynek vezetője Stamusz Péter – immár a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben, az új Nyíregyházi Atlétikai Centrumban található modern edzőteremben tarthatja foglalkozásait. A judoterem átadásáról hosszabb összefoglalót láthatunk majd a Hajime Judo Magazin áprilisi adásában az M4 Sporton – tudatta Gombkötő Roland, Magyar Judo Szövetség Médiabizottság.

Szóljon hozzá!