ZETApress

hírportál

Tízzel kapott ki a Fradi

Varga Dénes nélkül volt kénytelen kiállni az FTC a Barceloneta ellen tegnap 19 órakor a Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában. A telt háznyi közönség nagyszerű hangulatot teremtett, de a katalánokat ez nem zavarta: első négy támadásukat 4 góllal fejezték be. A Komjádi Uszodában Takács Gábor szomorkodta végig a találkozót.

A Ferencváros talán az idény egyik legrosszabb nyitónegyedét produkálta, ugyan támadásban nem volt nagy gondja, de a védekezése mintha nem is lett volna az előző szezon döntősének. A Barceloneta kénye kedve szerint szerezte a gólokat, Varga Zsolt vezetőedzőnek kevesebb, mint 7 perc után időt kellett kérnie, olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok kapusa, Vogel Soma pedig gyorsan a kispadra került.

A fiatal hálóőr Szakonyi Dániel vízbe küldése sem hozott átütő változást, a Barceloneta támadásban szinte megállíthatatlan volt és a nagyszünetre hétgólos előnyt dolgozott ki (5:12). A III. negyed elején még nehezebb helyzetbe került a magyar csapat, Jansik Szilárdot cserével kiállították, a különbség pedig tovább nőtt a két csapat között, a IV. negyed közepén már 6:16-tal 10 volt közte, a vége pedig 7:17-es 10-gólós vereség.

A találkozón csak a szurkolókat illette dicséret, akik a meccs után is ünnepelték kedvenceiket. FTC-Barceloneta 7:17 (3:7, 2:5, 1:3, 1:2). A magyar csapat gólszerzői: Jansik Sz., Vámos 2-2, Merkulov, Fekete, Nyíri 1-1. A két csapat legutóbb decemberben találkozott egymással, akkor 12:12-es döntetlen született.

A Fradi 10 mérkőzés után 16 ponttal, 4-4 győzelemmel és döntetlennel, illetve 2 vereséggel áll csoportjában. Varga Zsolt együttese legközelebb március 30-án a szerb Novi Beograd otthonába látogat. A két nyolccsapatos csoportból az 1-4. helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Szóljon hozzá!