ZETApress

hírportál

Kastélyparki futónap

Nívós környezetben rendezi a MATE-GEAC a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokságot. Több mint ezer futó részvételére számítanak a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokságon és a Mezei Futó Ligán, amelyek Magyarország egyik legpatinásabb helyszínén, a Gödöllői Királyi Kastély parkjában kerülnek megrendezésre március 19-én szombaton.

A versenyek rendezési jogát a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a MATE-GEAC atlétika szakosztálya nyerte el – tudatta dr. Kriszt Balázs ügyvezető elnök.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen az oktatás és kutatás megújítása mellett rendkívüli prioritása van a sportélet fellendítésének is. Ennek egyik fontos mérföldköve volt a tavalyi esztendőben a MATE-GEAC megújítása, a négy új sportszakosztály létrehozása, a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda átadása, valamint az élsportolói ösztöndíj megalapítása.

A MATE-GEAC és az egyetemi sportélet fejlesztésének újabb fontos állomása lesz a március 19-i bajnokság, amely Gödöllőn és ilyen nívós környezetben még sosem került megrendezésre. Egyetemünk ezt a kiváló lehetőséget megragadva I. MATE-GEAC Futónapot is szervez, ahol a hallgatók és a munkatársak kortól és nemtől függetlenül állhatnak rajthoz a 4 km-es távon. Emellett U12 korosztályban 1 kilométeres távon a gödöllői iskolák diákjai is versenyezhetnek, és természetesen szurkolásra is lesz lehetőség – hangsúlyozta dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Az igazolt sportolók jelentkezését női és férfi kategóriában, U14 korosztálytól felnőtt korosztályig várják a szövetségi nevezési rendszeren keresztül a következő távok szerint:

U14 fiú, 3 km
U14 leány, 3 km
U16 leány, 3 km
U16 fiú, 4,5 km
U18 női, 4,5 km
U18 férfi, 6 km
U20, U23 felnőtt női: 5 km
U20, U23 felnőtt férfi: 8 km

Szóljon hozzá!