ZETApress

hírportál

SZEOSZ a V30-ban

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége évindító konferenciája, amelyen izgalmas előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők. Révész Máriusznak is kulcsfontosságú a SZEOSZ szerepe. Fotóink Méder Henriett felvételei.

Vadonatúj helyszínen, a tavaly ősszel megnyílt V30 Belvárosi Sportközpont konferenciatermében gyűltek össze azok, akik rendszeresen szervezett keretek között mozgatják meg hazánk lakosságát. Az V. kerületi komplexum látta vendégül ugyanis a SZEOSZ évindító konferenciájának résztvevőit, akik összesen 13 előadásból meríthettek tapasztalatokat.

Az eseményen jelenlévő Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos bemutatta az általa vezetett szervezet fejlesztéseit, amelyeknek köszönhetően hazánkban az elmúlt időszakban megsokszorozódtak a szabadidő minőségi eltöltésének lehetőségei. Többek között turistaházak újultak meg, elindult a Vízivándor és az Ötpróba program, kerékpárutak épültek, illetve vízi megállóhelyek, bringaparkok és futópályák is kialakításra kerültek – utóbbiban a SZEOSZ-nak, mint közreműködő partnernek is komoly érdemei voltak. A politikus hangsúlyozta, hogy a 2019 márciusában létrejövő szövetség kulcsfontosságú szerepet tölt be a hazai szabadidősport-életben, hiszen ilyen jellegű érdekvédelmi szerve már évtizedek óta nem volt a szektornak.

A kormánybiztos mellett előadást tartott még Péter Attila, az országszerte ismert szpíker is. A SZEOSZ elnöke elmondta, milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy műsorvezetőnek a rendezvényeken. Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezetője, a SZEOSZ alelnöke megosztotta a szervezőtársakkal, hogy mitől lehet igazán sikeres egy sportesemény. Ha valaki, ő már csak tudja, hiszen több mint 30 éve szervez futóversenyeket!

A résztvevők a fentieken túl Antal Ferenctől megtudhatták, hogy miért érkeznek még a Fertő-tó környékéről is túrázók a szendrői Vitézlőre, Berényi Pétertől, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezési és marketing vezetőjétől, hogy miért különleges hazai vizeken evezni, és Márkus Istvántól, a szekszárdi Borvidék Félmaraton fő-szervezőjétől, hogy mit keres rozéfröccs a frissítőponton. Dencs Árpád, az EvoChip Kft. vezetője felhívta a figyelmet az időmérés fontosságára, amely manapság elengedhetetlen feltétele egy szabadidősport-eseménynek.

A konferencián elhangzott, hogy a tömegsport nemcsak a fővárosiak kiváltsága: a vidéki szervezők közül ezt az állítást támasztotta alá Brógli Máté miskolci, Posztobányi Zoltán kalocsai és Búza Norbert szegedi futóverseny-szervező is. A jó hangulatú nap zárásaként Szőnyi Ferenc világbajnok ultrafutó mesélte el többek között, hogy mi jelentette számára a legnagyobb kihívást az indiai Himalájában egy futóverseny teljesítése közben, és a 181-szeres ironman azt is megosztotta a hallgatósággal, miként lehet úgy 600 kilométert futni hat nap alatt Arizonában, hogy az utolsó két napot már nagy-lábujjköröm nélkül abszolválta.

Szóljon hozzá!