ZETApress

hírportál

Versenyben maradtunk

Egy gólos magyar siker a férfi kézi-Eb B-csoport 2. fordulójában: Portugália-Magyarország 30:31 (15:14) a népligeti MVM Dome-ban – láttuk tegnap kora este az M4 Sporton. A múlt csütörtöki nyitó fordulóban váratlan vereséget szenvedtünk.

A magyarok húsz fős keretéből ezúttal is Győri Mátyás, Borbély Ádám, Sunajko Stefan és Nagy Bence maradt ki. A bokasérüléssel bajlódó Bánhidi Bence bekerült a csapatba, de mégsem játszott, hogy ne kockáztassák az egészségét. Csapatunk és góldobóink: Mikler, Rodríguez 2, Máthé 8, Lékai 6, Topic 3, Szita 4, Bóka 3, Sipos, Rosta 1, Bodó 1, Hanusz 1, Ancsin 2, Székely, Ligetvári, szövetségi kapitány: Gulyás István.

A mezőny legeredményesebb játékosa a 8 gólos Máthé volt, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak. Az ellenfélnél Rui Silva, Antonio Areia, valamint Miguel Martins, a Pick Szeged irányítója is ötször talált be. Székely Márton 6, Mikler Roland 5 védéssel járult hozzá a sikerhez. A két csapat nyolc egymás elleni mérkőzésén két vereség mellett hatodszor győztek a mieink.

A késő esti találkozón Izland – Hollandia 29:28 (15:13). A holnapi zárófordulóban 18 órakor Izland – Magyarország, 20:30-kor Hollandia – Portugália következik. Kapitányunk reméli, hogy addig  tovább javul Bánhidi sérülése és már játszhat. Az állás: 1. Izland 4, 2. Hollandia 2 (59:57), 3. Magyarország 2 (59:61), 4. Portugália 0 pont. A hat csoport 1-2. helyezettje jut tovább a 20-án csütörtökön kezdődő középdöntőbe.

Szóljon hozzá!