ZETApress

hírportál

Évzáró Fradi-győzelem

Második győzelmét aratta tegnap 20:30-tól az FTC a férfi vízilabda BL A-csoportkörében, melynek 6. fordulójában a Komjádi Uszodában 14:8-ra nyert a horvát Jadran Split ellen. Két gyors hazai góllal indult a találkozó, a folytatásban is magabiztosan játszott a Fradi. A II. negyedben igazi örömpólót mutattak be a zöld-fehérek.

A III. játékrész 9:3-as ferencvárosi vezetéssel kezdődött. A horvátok két gólt szereztek egymás után, 9:5 után aztán rákapcsolt Varga Zsolt csapata és 13:6-ra elhúzott. A záró nyolc perben mindkét csapat a szépséget helyezte a hasznosság elé. A mérkőzés utolsó percében a közönség nagy ünneplésben részesítette a Fradi játékosait az M4 Sport kamerái előtt.

Az eddig négy döntetlen mellett egy sikerrel rendelkező Ferencváros felkészülését vírusfertőzés nehezítette, a járvány a keret több mint felét érintette. FTC-Telekom Waterpolo – Jadran Split 14:8 (4:1, 5:2, 4:3, 1:2). A magyar csapat gólszerzői: Ubovic 3, Merkulov, Varga Dé, Vigvári, Vámos 2-2, Gábor, Damonte, Jansik 1-1 – írta Takács Gábor, aki a helyszínen szurkolta végig a találkozót. A mérkőzés legeredményesebbje Jerko Marinc-Kragic, a Split játékosa volt négy találattal.

Az A-csoportban még a szerb Novi Beograd és Radnicki Kragujevac, az olasz Brescia, a georgiai Dinamo Tbiliszi, a görög Olimpiakosz és a spanyol Barceloneta szerepel. A B-csoportban érdekelt Genesys OSC Újbuda ma 19 órától a horvát Jug Dubrovnik vendége lesz. A két nyolc-csapatos csoportból az 1-4. helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ahol a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

1 hozzászólás

  1. Férfi vízilabda BL 6. forduló, B-csoport: Jug Dubrovnik (horvát) – Genesys OSC Újbuda 11:12 (3:3, 2:2, 2:4, 4:3). Az újbudai csapat sikerével megerősítette az éppen továbbjutást jelentő 4. helyét a B-csoportban, ugyanis 5 pontra elhúzott az 5. Hannovertől. A mieink gólszerzői: Csacsovszky 5, Manhercz 3, Tóth 2, Burián és Dala 1-1 találattal.