ZETApress

hírportál

Kettős UVSE győzelem

Szombaton könnyedén verte az UVSE a Fradit a BENU női vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján: a Hajós Alfréd uszodában 14:10-re (2:2, 4:2, 5:1, 3:5) nyertek a lila-sárgák.

A tegnap esti népligeti visszavágó formalitásnak tűnt, az újpestiek azonban nagyon komolyan vették a meccset. Már 4:0-ra vezettek, amikor a zöld-fehérek először betaláltak. A nagyszünetig szorossá vált a találkozó, az UVSE csak 5:4-re vezetett.

A III. játékrészben mindkét csapat egy-egy gólt szerzett, majd a záró felvonásban a rutinos vendégek biztossá tetté sikerüket. A végeredmény FTC-UVSE 6:9 (0:3, 4:2, 1:1, 1:3) lett. A Fradiban Dömsödi Dalma két gólt dobott, az UVSE-ben Ribanszky Natasa hármat. A december 18-19-i soproni négyes döntőbe az UVSE mellett az Eger, a Szentes és a címvédő Dunaújváros került.

Már az Euroligára készülnek

Zsinórban hat bajnokságot nyert az UVSE. Itthon nincs ellenfelük? – kérdezte a meccs után Takács Gábor Benczúr Mártontól, az UVSE vezető edzőjétől.

B.M: Szó sincs róla, a Dunaújváros nagyon erős, továbbá a Fradi, a BVSC és az Eger is komoly ellenfél.

Mik a csapat idei céljai?

B.M: Lehet, hogy közhely, de mindig mindenhol nyerni akarunk! Ráadásul a Magyar Kupát a legutóbbi két kiírásban a dunaújvárosiak nyerték, nagyon szeretnénk szeretnénk visszahódítani a serleget.

A jövő héten bekapcsolódnak az Euroliga küzdelmeibe, melyben tavaly harmadikok lettek.

B.M: A legjobb nyolc közé jutásért itthon játszunk az orosz Uralocska, a görög Volugliameni és az olasz Catania ellen. Nagyon nehéz ellenfelek, az 1-2. jut majd tovább. Remélem, ott leszünk a legjobb nyolc között!

Szóljon hozzá!