ZETApress

hírportál

Kézi Eb januárban

A MOL és a Slovnaft lesz a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos támogatója – tudatták sajtósaik. A MOL közép-kelet-európai nagyvállalatként mindig is kiemelt figyelmet szentelt a régió sportéletének és a határokon átívelő programok támogatásának.

Ennek szellemében jelentette be a MOL és a vállalatcsoporthoz tartozó Slovnaft, hogy hivatalos támogatóként segítik a magyar – szlovák közös rendezésű 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság lebonyolítását. A MOL emellett támogatja a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságot is, amelyet Magyarországon, Ausztriában és Svájcban rendeznek majd.

A MOL a fiatal tehetségek felkarolásától kezdve a profi sportolók támogatásán át a helyi sportegyesületek és közösségek rendszeres segítéséig a régió sportéletének minden mozzanatában jelen van. A Magyar Kézilabda Szövetséggel való együttműködés keretében nemcsak a női- és férfi kézilabda-válogatott munkáját segíti évek óta, de nemzeti támogatója volt korábban a hazai rendezésű női Európa-bajnokságnak is. Szlovákiában szintén hasonló a helyzet, hiszen a Slovnaft öt éve együttműködik a Szlovák Kézilabda Szövetséggel, és támogatja a szlovák férfi kézilabda válogatottat.

A MOL és a Slovnaft Közép-Európa egyik legjelentősebb sporttámogatói, mivel érezzük, milyen fontos szerepet tölt be vásárlóink és partnereink életében a sport. A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság az elmúlt időszak egyik legjelentősebb nemzetközi sporteseménye Magyarországon és Szlovákiában, amely igazi élmény lesz mindkét nemzet számára. Hiszünk a sport közösségteremtő és határon átnyúló erejében, ezért büszkén támogatjuk a közös rendezésű versenyt – mondta Világi Oszkár, a MOL-csoport vezérigazgató-helyettese. A 15. férfi kézilabda Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg 2022. január 13-a és 30-a között, ahol a kontinens legjobb 24 együttese csap össze.

A MOL-csoport

A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 25 ezer fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 75 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizennégy ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük kilencben folytat termelést. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa tíz országában.

Szóljon hozzá!