ZETApress

hírportál

Kézi dráma Fradi sikerrel

Tegnap 18 órakor az FTC férfi kézlabdázói a Csurgót fogadták az NB I 10. fordulójában, a Kőbányai úti Elek Gyula Arénában, ahol Takács Gábor drukkolt a hazaiaknak.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két csapat, előbb 2:2-t, majd 3:3-t mutatott a tábla. Előbb 5:3-ra, majd 7:5-re vezettek a vendégek a feszült hangulatú mérkőzésen. A mieink a 23. percben érték utol a csurgóiakat, ekkor 7:7-re álltak a felek. A parázs hangulatú I. félidő végén 11:11-re állt a meccs.

Szünet után a vendégek összpontosítottak jobban és a 39. perben 16:13.ra elléptek. Az utolsó 10 perc kezdetén 19:17-re vezettek, sőt 20:18-ra is ők álltak jobban. Őrült utolsó 5 perc következett, a Fradi egymás után négy gólt dobott és végül 22:20-ra nyerte meg a kisrangadót.

A hazai kapuban Marián Zernovic, a vendégeknél Tatai Péter extra teljesítményt nyújtott. A zöld-fehéreknél Debreczeni Dávid, Kovacsics Péter, Imre Bence és Ónodi-Jánoskúti Máté voltak a legeredményesebbek 3-3 góllal, a csurgóiak legtöbb találatát Mladen Krsmancic szerezte, aki ötször is a Fradi-kapuba talált.

Szerényebb célok Csurgón

A csurgói kézisek korábban már szerepeltek az Európa Ligában. Tavaly nagy bravúrokat hajtott végre az együttes, hiszen győzött Szegeden, a Veszprémmel pedig döntetlent játszott. Most viszont tíz meccs után az utolsó előtti helyen áll a csapat mindössze 4 ponttal – kezdte a beszélgetést Takács Gábor a tegnapi meccs után Baranyai Norberttel, a Csurgó vezető edzőjével.

B.N: A csapat spanyol edzővel kezdte a bajnokságot, akit. az Egertől és a NEKÁ-tól elszenvedett vereségek után menesztettek. Jó magam november elsején vettem át a gárda irányítását. Most már előre kell tekintenünk.

A jelenlegi helyzetben milyen célokat tűztek a csapat elé?

B.N: Természetesen most irreális elvárás lenne az, hogy nemzetközi kupaszereplést érő helyen végezzünk. Szeretnénk felzárkózni a középmezőnyhöz.

Milyen szereplést vár vár válogatottunktól a 2022. januári részben hazai rendezésű Eb-n?

B.N: Sajnos személyesen nem lehetek ott a meccseken, hiszen a saját csapatommal ki kell használnunk a bajnoki szünetet azért, hogy tavasszal ütőképesek legyünk! Ami a magyar válogatottat illeti, nem szeretnék jósolni, a tévé előtt viszont nagyon fogok szurkolni a srácoknak.

Női kézi múltidéző

December 1-je és 19-e között Spanyolországban rendezik a női kézilabda világbajnokságot. A mieink a llíriai E-csoportkörben 20:30-kor 2-án Szlovákiával, 4-én Csehországgal, 6-án Németországgal játszanak.

Az eddigi vébéken az oroszok szerepeltek a legeredményesebben, hétszer lettek elsők, igaz ebbe beleszámítják a Szovjetunió négy aranyérmét is. Az NDK háromszor volt aranyérmes, az újra egyesített Németország pedig egyszer. A képzeletbeli dobogó 3. fokán a norvégok állnak három világbajnoki címmel.

Magyarország 1965-ben nyert vébét, a dortmundi döntőben 5:3-ra győztünk a jugoszlávok ellen. Négyszer lettünk ezüstérmesek és ugyanennyiszer végeztünk a 3. helyen. Ezzel az örökranglistán az előkelő 5. helyen állunk. Legutóbb Hollandia nyerte a vébét: a 2019-es döntőben 30:29-re verte Spanyolországot.

Szóljon hozzá!