ZETApress

hírportál

Eb 5. a Herczig – Ferencz páros

Herczigék megérkeztek az élmezőnybe. A magyar ralipáros már a következő szezonra készül, az utolsó futamon már nem ült autóba – tudatta a VPB Kommunikáció. – Sokat fejlődtünk, beautóztunk a legjobbak közé – mondta Herczig Norbert.

A Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős befejezte az idei Eb-szezont. A Skoda Rallye Team Hungaria duója nem indult el a szezonzárón a Kanári-szigeteken, mely futam jelenleg is zajlik. A magyar páros az összetett 5. helyet szerezte meg az Európa-bajnoki sorozatban, a pontszerző helyen túl azonban sokkal fontosabb a magyar duó számára, hogy komoly fejlődésen mentek át az elmúlt szezonban. – Ebben az évben mondhatjuk el magunkról, és ezt Ramón nevében is kijelenthetem: megérkeztünk az élmezőnybe – mondja Herczig Norbert.

A párosnak fordulatos szezonja volt. A technikai sport minden arcát megmutatta Eb-szezonjuk során. – Három éve megyünk az Európa-bajnokságon. A futamok között többet tudtunk tesztelni, magabiztosabbak lettünk. Aszfalton egyértelműen megérkeztünk az élmezőnybe, és nagyon bízom abban, hogy a 2022-es évet ha időben össze tudjuk rakni anyagilag, a holtszezonban egy olyan képzésen tudok részt venni, amelyen a murvás tapasztalataimat továbbfejleszthetem, és még ütőképesebbek leszünk jövőre! – nyilatkozta Herczig Norbert.

Szóljon hozzá!