ZETApress

hírportál

Hét felnőtt arany a kick-box vb-n

Az előzetes várakozásokat felülmúlva, hét arany-, hat ezüst- és öt bronzérmet nyertek a felnőtt magyar versenyzők a Jesolóban 65 ország közel 1400 indulójának részvételével megrendezett kick-box világbajnokságon.

A nyáron a NOB teljes jogú tagságát elnyert sportág olaszországi vb-jén a felnőttek mellett a veteránok küzdelmeiben is avattak bajnokokat. Összességében Magyarország 13 első, 8 második és 6 harmadik hellyel zárt, ezzel az éremtáblázaton a 2. helyen végzett – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A világbajnokság zárónapján a mieink csak a pointfighting szakág csapatversenyeiben voltak érdekeltek, ahol férfi együttesünk bronzérmet nyert. A vb-n indult 44 magyar kick-boxos közül a fiatal Száraz Gergő bizonyult a legeredményesebbnek, aki a súlycsoportjában, az 57 kilogrammban két szabályrendszerben, a light-contactban és a kick-lightban is a diadalmaskodott.

Light-contactban szintén a dobogó tetejére állhatott fel Szmolek Emánuel és Zsarkó Dániel Péter. Kick-lightban Mezei Nikolett is aranyérmet nyert, a 2019-ben három szakágban is vb-győztes Busa Andrea pointfightingban gyarapította világbajnoki sikereinek számát, és magyar siker született csapat formagyakorlatban is.

A veteránok küzdelmei során hat versenyzőnk – köztük Dancsó Zoltán, a light-contact és a kick-light válogatott egyik irányítója – nyakába került arany, ketten ezüstérmet nyertek, egy sportolónk pedig bronzérmes lett. A kiváló eredményeknek köszönhetően Magyarország a nemzetek versenyében Oroszország mögött a 2. helyen végzett, megelőzve a házigazda olaszokat.

Kick-box világbajnokság, Jesolo, magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 3. Zajácz Bence
79 kg: 3. Bálint Martin
Csapat: 3. Magyarország (Cselovszki Patrik, Zajácz Bence László, Fésű Lajos, Bálint Martin)
Nők:
60 kg: 2. Szabó Dorina
65 kg: 1. Busa Andrea
+70 kg: 2. Kondár Anna

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő
84 kg: 1. Szmolek Emánuel
94 kg: 1. Zsarkó Dániel Péter
Nők:
60 kg: 2. Nagy Rita

Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő
69 kg: 3. Fésű Lajos
94 kg: 2. Zsarkó Dániel Péter
Nők:
60 kg: 3. Nagy Rita
65 kg: 1. Mezei Nikolett

Formagyakorlat:
Zenés:
Csapat: 1. Magyarország (Brebovszky Zoltán, Mónus Viktor. Zahorecz Noel), 2. Magyarország (Esztergomi Antónia, Halustyik Cintia, Nagy István Gábor)

Full-contact:
Nők:
60 kg: 2. Rákóczi Renáta

Veteránok:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Csejtey Gábor
74 kg: 3. Mészáros Márk
+94 kg: 1. Csikós Péter
Nők:
55 kg: 1. Diligens Klaudia

Light-contact:
Férfiak:
94 kg: 1. Dancsó Zoltán
Nők:
55 kg: 1. Diligens Klaudia
65 kg: 1. Szuknai Zsuzsanna

Kick-light:
Nők:
55 kg: 2. Diligens Klaudia
65 kg: 2. Gyurcsó-Deák Linda

Szóljon hozzá!