ZETApress

hírportál

Gamerland Óbudán

Hazánkban nyílt meg Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központja. Budán egy lenyűgöző, világszínvonalú helyet nyitottak meg nemcsak a videójátékosok számára, hanem minden olyan érdeklődőnek, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapokból – tudatta Sárréti Anita PR manager.

A teljesen egyedi kialakítású Gamerland falai között többszereplős, különleges csapat- és sportjátékok, virtuális valóság és versenyszimulátorok által kapcsolódhatnak ki a vendégek. Ezen felül az Óbudán található központban Esport Aréna, profi gamer PC-k, konzolok és egyedi dizájnnal kialakított tematikus helyszínek is találhatók.

Ezernél több m2-en terül el, saját konyhával és bárpulttal rendelkezik, így kiváló helyszínként szolgál kiállításokhoz, expókhoz és előadásokhoz. A különtermeket pedig arra találták ki, hogy kisebb-nagyobb társaságok elvonuljanak, és ünnepeljenek, születésnapi összejövetelt, legénybúcsút, csapatépítőt szervezzenek, hogy a különleges alkalom még különlegesebb legyen!

Morvai Balázs, a Gamerland vezetője elárulta, másfél évet készültek, hogy megnyithassák a várva várt, kuriózumnak számító helyszínt. – Szerettünk volna egy olyan egyedi helyet nyitni, ahol a gamerek és szórakozni vágyók egyaránt kikapcsolódhatnak, a különleges játékok, eszközök és nem utolsó sorban a látvány miatt. Ez az a hely, ahol nem jön zavarba a személyzet, ha megkérdezik milyen FPS játékok vannak, vagy hogy hány hertzes a monitor. Minden úgy van kialakítva, hogy otthon érezzék magukat az érdeklődők. High-tech rendszerrel, hűségprogramokkal, változatos, az országban egyedülálló gépparkkal és ízletes ételekkel várjuk a kikapcsolódni vágyókat – mondta Morvai Balázs, aki csapatával együtt szeretné, ha Magyarország fel tudná venni a lépést nemzetközi szinten is az esport piacon.

A Gamerland ebben úgy tudja kivenni a részét, hogy biztosít egy helyet teljes infrastruktúrával, ahol folyamatos napi és heti programok, versenyek várják a hétköznapi gamereket és az esportolókat egyaránt. Célunk az, hogy minél több esport piacon jelenlévő szereplővel együttműködve, minél több programot szervezhessünk a magyar gaming közösség számára. A közösségépítés eredményeként pedig szeretnénk, ha minél több sikeres esportolót tudna hazánk kinevelni.

Profi gépek az igazán profiknak

Nagy teljesítményű számítógépek és konzolok mellett, VR és retro arcade játékokkal, versenyszimulátorokkal, bootcamp szobával, foci arénával és bunyós ketreccel is várjuk a vendégeket. Ráadásul a nemzetközi mintára készült Esport Arénánkban Közép-Európában egyedülálló, 3 méter átmérőjű Samsung The Wall microLED-falon élvezhetik a házi versenyeket, a magyar esport bajnokság döntőit és – reményeink szerint minél hamarabb – külföldi csapatok meccseit. Jelenleg 25 db felsőkategóriás gamer számítógép várja a PC játékok megszállottjait, hogy kihozhassák magukból a legtöbbet. Maximális gyorsaság, zéró akadás és folytonos támogatás a személyzet részéről garantált. Legyen szó néhány baráti mérkőzésről, felkészülésről vagy magánbajnokságról, korszerű gépeink készen állnak a kihívásokra.

Összekovácsoló erő a közös játékokban

Nagyon fontosnak tartom, hogy a játékokkal eltöltött időnek legyen valami pozitív hatása, adott esetben ez a közösségépítés. Ha a digitálisan megismert társakból barátokká válnak a Gamerlandben, máris kivettük a részünket egy kicsit a társadalmi értékteremtésből. Sok olyan emberrel találkoztam, akik az online játéknak és az ebből származó offline közösségi találkozóknak köszönhetően tettek szert barátokra, és szakadtak ki a magányból. Úgy vélem, hogy a jelenlegi vírushelyzet miatt talán még nagyobb szerepe van ennek mint bármikor.

Szóljon hozzá!