ZETApress

hírportál

DVTK-s kupagyőztes

DVTK játékos győzelmével zárult a 4. K&H e-kupa FIFA 22. Megvan a hazai e-focista bajnok. Kleine Péter, a DVTK e-sportolója bizonyult a legjobbnak az ország első FIFA 22 versenyén.

A játék első nagyszabású magyarországi eseményét az MTK Budapest Esport Arénában rendezték meg – tudatták sajtósaik. Közel 40 hazai játékos kezdte meg a virtuális mérkőzéseket október 9-én szombaton délben az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport Arénájában a K&H FIFA 22 1v1 e-kupán. Az ország első, FIFA 22 játékszoftveren megrendezett versenyén számos meghívott esport szervezet képviseltette magát. Többek között a Lenovo Legion Honvéd Honvéd Esport Akadémia, az eSport Szombathely, a TrollFoci?Hálószaggató Esport, a Puskás Akadémia, a Veszprém Futsal Esport, a DVTK e-sport, a Grosics Alapítvány E-Sport, a Hajdúnánás FK – Goolasso, a ZTE FC Esport, az Illés Akadémia Spirit és az MTK Budapest Esport játékosai is megküzdöttek az értékes nyereményekért.

A versenyzők nyolc csoportban kezdték meg szereplésüket, majd a továbbjutó legjobb tizenhat egyenes kieséses szakaszban mérte össze tudását. Az esemény izgalmai a döntő mérkőzésen tetőztek, ahol végletekig kiélezett küzdelemben aranygólos lebonyolításra került sor. A finálé mindent eldöntő lezárásában Horváth Gábor harcolt ki büntetőt, mellyel eldőlni látszott a bajnoki cím sorsa. Kleine Péter azonban higgadtan hárított, majd kihasználva ellenfele kizökkenését egyből kontratámadásba kezdett, amit sikerült gólra váltania. Az érzelmi hullámvasút után így a DVTK játékosa ünnepelhetett.

Az első három helyezett összesen 225.000 forintértékű Konzolvilág vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb:
1. hely: Kleine Péter (DVTK e-sport) 100.000 forint
2. hely: Horváth Gábor 75.000 forint
3. hely: Pavlovics Márk (eSport Szombathely) 50.000 forint

A Trendency Zrt. jóvoltából a csoportkörből továbbjutó játékosok sem mentek haza üres kézzel, hiszen a kieséses szakasz versenyzőinek fejenként 12.000 forintértékű PSN feltöltőkártya ütötte a markát. A K&H Csoport támogatásával létrejövő rendezvényen a látogatók nemcsak kedvenceikért izgulhattak, hanem kipróbálhatták az új FIFA 22 játékot, illetve az ORFK-OBB közreműködésével virtuális közlekedésbiztonsági aktivitásokban is részt vehettek. A verseny online közvetítése visszanézhető az esport3tv Twitch-csatornáján.

Szóljon hozzá!