ZETApress

hírportál

Fussunk együtt!

Jó célért állhatnak együtt rajthoz a különböző felekezetek futói. Ökumenikus Váltófutást hirdet a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet és a BSI – tudatta Kis Boáz, a MÖS sajtóreferense.

Az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet története bizonyítja, micsoda erő van abban, amikor különböző közösségekből érkező emberek küzdenek egy közös célért. Akárcsak egy futóváltónál: az összefogás erejével. Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Budapest Sportiroda idén első alkalommal hirdeti meg az Ökumenikus Váltót a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A kezdeményezés célja, hogy a legkülönbözőbb vallási felekezetekhez kötődő futókat szólítsák egy futóközösségbe, egy közös célért.

Az Ökumenikus Váltóban induló csapattagok kétféle módon válhatnak jótékony futókká. Egyrészt az online nevezés során, a nevezési díjon felüli adománnyal, másrészt az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát népszerűsítő Ne csak szurkolj, segíts! mez vásárlásával. A jótékony futók mindkét esetben a Segélyszervezet Kapaszkodó-programjához járulhatnak hozzá, melynek keretében évente több ezer hátrányos helyzetű gyermek kap esélyt a felzárkózásra ingyenes foglalkozásokon keresztül.

Az Ökumenikus Váltóba egyházi közösségekből, gyülekezetekből érkező csapatokat, egyházi középiskolákból és hittudományi egyetemekről érkező csapatokat, egyházak és egyházi intézmények munkatársait, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseit és adományozóit egyaránt várják.

Az indulók két verseny közül is választhatnak. Azoknak, akik még nem vállalkoznak nagyobb kihívásokra, de szívesen belekóstolnának egy futóverseny hangulatába az október 09-én szombati V4 váltó versenyszám ajánlott, ahol a 4×2 km-t kell teljesíteni. Az elszántabbakat a klasszikus 4 fős maraton váltóba várják október 10-én vasárnap, ahol a csapattagok egymást váltva 9,0 – 12,4 – 8,6 – 12,2 km-es szakaszokat futnak és az első futó lehet akár egyéni maratonista is, hiszen ez a versenyszám együtt rajtol és azonos útvonalon halad a főváros legszebb pontjait érintő maratoni mezőnnyel.

Nevezni október 6-án szerdán éjfélig lehet a weboldalon úgy, hogy az online nevezési felületen a váltótagok adatainak feltöltése után be kell jelölni az Ökumenikus Váltó opciót. Az abban induló csapatok az egymás között elért eredmények alapján külön eredménylistában is értékelve lesznek. További információk idekattintva találhatók.

Szóljon hozzá!