ZETApress

hírportál

Hárspataki újra csúcson

Tornagyőzelemmel tért vissza a karatés Hárspataki Gábor. A koronavírus járvány kitörése óta az első igazán nagy hazai karate versenyt rendezték a hétvégén. A kétnapos Budapest Openen 34 ország több mint 1300 versenyzője indult, köztük számos világ- és Európa-bajnoki érmes.

A verseny a magyar karatésok számára kvalifikáló viadal volt a novemberi felnőtt vb-re és a februári korosztályos Eb-re – tudatta Turák Péter, a Magyar Karate Szakszövetség sajtófőnöke. Fotóink Jani Martin felvételei.

A nemzetközi szinten is helyenként kimondottan erős mezőnyökben jól teljesítettek a magyarok. A sportág olimpiai bemutatkozásán bronzérmet szerző Hárspataki Gábor pihenőjét követően tornagyőzelemmel tért vissza a tatamira a felnőtt férfiak 75 kg-os súlycsoportjában.

A tokiói részvételről alig lemaradó magyarok közül Tadissi Martial a 67 kg-ban, Molnár Dániel az abszolút kategóriában, a nőknél pedig a fiatal Ilankovic Aleksandra a 61 kg-ban egyaránt 1. lett, utóbbi ráadásul duplázott, hiszen az U21-eseknél is a legjobbnak bizonyult.

A felnőttek között Kiss András révén magyar aranyérem született a 60 kilósoknál is. A 21 éven aluliak mezőnyében a tavalyi budapesti korosztályos Eb-n aranyérmet nyert Baranyi Zsófia és Jakubovics Dalma is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A Budapest Open felnőtt magyar érmesei:

Formagyakorlat:
Férfiak: 3. Nagy Botond (UTE)
Nők: 2. Sterck Laura (MTK)

Küzdelem, férfiak:
60 kg: 1. Kiss András (UTE)
67 kg: 1. Tadissi Martial (UTE), 3. Szegedi Döme (MTK)
75 kg: 1. Hárspataki Gábor (MTK)
+84 kg: 3. Molnár Dániel (UTE)
Abszolút: 1. Molnár Dániel (UTE)

Küzdelem, nők:
50 kg: 2. Molnár Réka (UTE), 3. Klement Kármen (Vasas)
61 kg: 1. Ilankovic Aleksandra (MTK)
+68 kg: 3. Pap Dorottya (UTE)

Szóljon hozzá!