ZETApress

hírportál

Agrársportolók Tatán

A nap, amely átmozgatta az agrárszektort. Sikeres volt a VII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége! – tudatta Bányász Árpád. Az agráriumban dolgozók esetében is elengedhetetlen a jó fizikai állapot – a szektorban tevékenykedők pedig ezúttal is bizonyítottak.

A Tatai Olimpiai Központban az ország több pontjáról érkeztek sportolni és kikapcsolódni vágyó állatorvosok, szőlészek, borászok, agrármérnökök, kertészmérnökök, erdőmérnökök és vadászok. Az előzmények idekattintva olvashatók. Fotóink Bányász Áron felvételei.

Dr. Bándy Pál főszervező szerint idén is népszerű volt az esemény a fiatalok körében. – Jó látni, hogy az egyetemisták is fontosnak tartották azt, hogy futócipőt húzzanak, vagy éppen sárkányhajóba üljenek Tatán. Ezúttal asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhették össze tudásukat az indulók – mondta dr. Bándy Pál.

Az indulók között ott volt az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára is. Dr. Szinay Attila focicsukát húzott, és végigfocizta a napot. – Egy dologról sosem szabad megfeledkeznünk. Akik ezúttal sportoltak, azok a hétköznapokban is rendszeresen mozognak, és ez nagyon fontos. Ez a rendezvény amellett, hogy sportolási lehetőséget nyújt, közösségépítő is. Valójában itt hivatásrendek találkoztak, mérnökök, állatorvosok, egyetemisták, minisztériumi dolgozók, akik lehet, hogy távoli munkakapcsolatban vannak, de ezúttal egy pályán voltak – hangsúlyozta az államtitkár.

A rendezvénynek idén két fővédnöke volt. Elvállalta a felkérést dr. Nagy István agrárminiszter és ugyancsak fővédnök volt dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora is. Védnökök:

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos,
Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke,
Dr. Magyar Zoltán állatorvos, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász,
Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora,
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke,
Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke,
Michl József, Tata város polgármestere.

Szóljon hozzá!